Foto: www.autonews-magazine.com

22-08-2015 – Het leek er maandenlang op dat Kris Princen en Peter Kaspers na de vele opgaves hun seizoen na de Ypres Rally zouden beëindigen. Toch mocht het duo gisteren hun vervolg in het BRC aankondigen in samenwerking met Peugeot België en DG Sport voor de rest van het seizoen!

Tijdens de start van het nieuwe seizoen was afgesproken om na de eerste zes wedstrijden (t/m de Ypres Rally) te beslissen over de rest van het kampioenschap. Peugeot België was dus, ondanks de vele opgaves van het duo, toch overtuigd om ze de laatste drie wedstrijden van het seizoen (Omloop van Vlaanderen, East Belgian Rally en Condroz Rallye) te laten deelnemen in de Peugeot 208 T16.

Alain Georges (manager DG Sport): “Dit is zeer goed nieuws! Het lot keerde zich tegen ons in de eerste zes manches van het kampioenschap, maar de teamspirit is altijd gebleven tussen ons en Kris! Ik ben er dan ook van overtuigd dat de grote momenten ons weer staan te wachten in de komende wedstrijden!” 

Kris Princen: “Na de opgave in de Ypres Rally was ik zeer gefrustreerd, maar ik was tegelijkertijd ook gedreven door de wil om revanche te nemen op mijn concurrenten! Eigenlijk waren mijn resultaten niet heel overtuigend dit seizoen en dacht ik persoonlijk dat het ook niet genoeg was om ons avontuur voort te kunnen zetten. De belangrijkste rede lag dan ook financieel door al onze problemen en opgaves tijdens de rally’s. Maar ik ben erg blij dat we onze weg in het BRC kunnen vervolgen! Ik en Peter zullen er in ieder geval alles aan doen om geweldige resultaten neer te kunnen zetten in de komende evenementen!”

Wim Dons (communicatie directeur Peugeot België-Luxemburg): “We begonnen dit seizoen met de ambitie om de titel te winnen! Na Ieper was hij echter buiten bereik, maar we willen nog altijd revanche nemen en daarmee onze eerdere problemen aan de kant schuiven! Mogelijk willen we onze samenwerking in 2016 nog verlengen en daarom is het ook belangrijk dat Kris dit jaar in zijn ritme kan blijven!”

Het volgende evenement voor Peugeot België-Luxemburg is de Omloop van Vlaanderen. Deze wisten Princen en Kaspers vorig jaar nog op hun naam te schrijven in de Subaru Impreza S12B WRC. Dit jaar zal Princen weer moeten strijden tegen twee grote concurrenten, namelijk Freddy Loix (Skoda Fabia R5) en Vincent Verschueren (Citroën DS3 R5). Meer nieuws over dit evenement kunt u vinden op www.omloopvanvlaanderen.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.