Foto: www.carscoops.com

30-03-2016 – Na een succesvolle Dakar Rally afgelopen seizoen, waarin de Fransman Stéphane Peterhansel zijn zesde zege in het autoklassement wist te boeken met de Peugeot 2008 DKR. Voor de komende editie heeft het Franse fabrieksteam een overeenkomst gesloten met PH Sport, waaraan drie wagens verhuurd zullen worden tijdens dit zware evenement.

Het team van Peugeot bestond het afgelopen jaar niet alleen uit twaalfvoudig Dakar-winnaar Peterhansel, maar ook uit andere grote namen uit de autosport. Zo wist negenvoudig WRC-kampioen Sébastien Loeb vier van de twaalf etappes op zijn naam te schrijven tijdens zijn Dakar-debuut. Ook was  ‘El Matador’ Carlos Sainz van de partij, en hij wist ook twee etappes als snelste uit de bus te komen. Als vierde rijder van het team werd Cyril Depres, vijfvoudig winnaar uit het motorenklassement, ingezet, wat uiteindelijk in een zevende positie algemeen resulteerde. Het team van Peugeot verhuurde in dat jaar overigens ook één van hun Peugeots uit 2014 aan de 38-jarige Romain Dumas uit het WEC.

Voor de editie van 2017 heeft Peugeot drie DKR16 2008’s beschikbaar gesteld. Het Franse PH Sport, dat dit jaar ook het WRC-programma van Citroën runt, heeft laten weten dat het drie Peugeots heeft overgenomen. Vanaf september zullen de bolides beschikbaar worden gesteld aan privérijders, zodat de coureurs ter voorbereiding op Dakar 2017 ook nog deel kunnen nemen aan o.a. de OiLibya Rally in Marokko.

Bernhard Paillat (PH Sport): “We zijn blij om het idee tot uitvoering te brengen. Het is een uitzonderlijke kans om de beste cross-country rally-auto te leasen, zowel voor PH Sport als voor de rijders die kunnen kiezen om zich bij ons te voegen. We behandelen het nieuwe programma met groot respect omdat we weten dat we nog veel in deze klasse moeten leren. Natuurlijk hebben vertrouwen in het product want die heeft zich al bewezen. Ook ontvangen we steun van Peugeot Sport om de auto’s en de operationele zaken te begrijpen. Op alle gebieden wil PH Sport het niveau van een fabrieksteam evenaren!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.