30-04-2017 – KNAF Talent First-rallytalent Jim van den Heuvel heeft in de Centraal Nederland Rally met een prachtige derde plaats algemeen de overwinning voor zich opgeëist in de klasse voor productieauto’s.

In zijn ‘thuisrally’ op de wegen rond Barneveld was de 19-jarige rijder van Van den Heuvel-Motorsport met zijn Mitsubishi Lancer Evo X voortdurend in de top vier te vinden, om in de laatste klassementsproef zelfs op te rukken naar het podium in het algemeen klassement. Na zijn vierde plaats in het algemeen klassement en overwinning in de klasse voor productieauto’s tijdens de openingswedstrijd van het seizoen, was KNAF Talent First-rallytalent Jim van den Heuvel er veel aan gelegen om bij de Centraal Nederland Rally, die verreden werd rond zijn thuisbasis Barneveld en woonplaats Terschuur, opnieuw om de hoofdprijzen mee te strijden.

In het grote, gevarieerde en sterke deelnemersveld pakte Van den Heuvel in de eerste klassementsproef meteen een vijfde plaats en nam daarmee de leiding in de klasse N voor productieauto’s. Ook in het vervolg van de eerste editie van de Centraal Nederland Rally klokte de door Jouri Dockx genavigeerde KTF-rijder toptijden en klom zo op naar de vierde plaats in het algemeen klassement. Het beste had Van den Heuvel voor het laatst bewaard, want met een derde tijd algemeen zette hij de Mitsubishi Lancer Evo X van Van den Heuvel-Motorsport op een derde plaats in het algemeen klassement. Door in de klasse N alle proeven op zijn naam te schrijven, pakte Van den Heuvel in de klasse voor productieauto’s met een ruime voorsprong de overwinning.

Jim van den Heuvel: “Het ging prima. We zaten al snel op de normaal gesproken maximaal haalbare positie in het klassement. We misten weliswaar net de aansluiting met de eerste auto’s uit de snellere klasse voor ons, maar waren in de groep N duidelijk nummer één. De auto was ook weer perfect en zo konden we naar de derde plaats algemeen rijden en voor de tweede keer op rij de winst in onze klasse pakken. Een positief weekend waar we alleen maar zeer tevreden over kunnen zijn.”

De volgende wedstrijd voor Van den Heuvel is de begin mei in Roemenië te verrijden Transilvania Rally, de eerste ronde van de Tour European Rally. Dit uit zes grote Europese rally’s bestaande kampioenschap vormt het hoofdprogramma van dit jaar voor het KNAF Talent First-rallytalent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.