Bron: www.teknikensvarld.se

13-02-2015 – Pontus Tidemand uit Zweden gaat na de openingsproef verassend aan de leiding van de rally. Tidemand pakte voor eigen publiek de eerste scratch op de Special Stage van 1.9 KM.

De eerste proef van de Rally van Zweden speelde zich af in Karlstad, waar de, intussen welbekende, special stage van Zweden de laatste jaren wordt verreden. Tidemand, rijdend voor de WRC2 klasse, wist te profiteren van zijn vroege starttijd en zette een razendsnelle tijd op de klok.

De verschillen zijn natuurlijk klein, maar Tidemand laat hiermee gelijk zien dat hij wil gaan schitteren in Zweden. Achter Tidemand staan de welbekende WRC rijders. Ostberg pakt de 2e plaats op 0.3 seconden, daarachter vinden we Latvala op 3 en Neuville op 4, en de 5e plaats wordt voorlopig aangevuld door Andreas Mikkelsen.

Tidemand verteld zijn verhaal: “Natuurlijk zijn er verschillen tussen een World Rally Car en een Regional Rally Car maar ik had, tijdens de test begin van deze week, een goed gevoel in deze auto. De RRC is een fijne auto om in te rijden en ik hoop mijn ervaringen in een World Rally Car te kunnen gebruiken tijdens deze rally.
We hebben onszelf goed voorbereidt en klaar voor deze wedstrijd. Mijn doel is de winst in het WRC2 maar dat gaat een flinke uitdaging worden. Als alles op zijn plek valt moet de overwinning in het WRC 2 en een algemeen top resultaat er zeker inzitten. We zullen in elk geval vechten tot de laatste meter en ik kan niet wachten om alle Zweedse vlaggen langs het parcours te zien,” aldus Tidemand.

Morgen start dag 2 van de rally. Ook voor Kevin Abbring, die na de eerste proef een keurige 10e tijd neerzette 2.5 seconden langzamer dan Tidemand. Over het vervolg van de rally zullen we z.s.m. nieuws uitbrengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.