Foto: www.autosportforum.be (Kris Princen in de Haspengouw Rally van 2014)

25-02-2015 – Aankomend weekend is het dan eindelijk zover! De start van de Rally van Haspengouw rondom Landen. De strijd zal dan tussen de Belgische en Nederlandse top losbarsten. Er staan tijdens deze rally grote namen aan de start.

Wat te denken van regerend Belgisch kampioen Freddy Loix, hij rijd ook dit jaar weer in zijn vertrouwde Skoda Fabia S2000. Een derde opeenvolgende titel en een tiende eindzege in ‘zijn’ Ieper. Dat zijn de duidelijke doelstellingen van Freddy Loix voor 2015. De Limburger zit daarmee op dezelfde lijn als Vincent Struye, marketing manager bij SKODA België.

Ook staan er verassend veel Citroën DS3 R5’s aan de start. Zowel Verschueren, Tsjoen, Cherain als Grooten zullen tijdens deze rally actief zijn in dit sterke materiaal. Een uitgebreid artikel over deze rijders vindt u overigens hier

De Belg Kris Princen heeft dit jaar gekozen voor een Peugeot 208 T16 waarmee Pieter Tsjoen in 2014 al aan een aantal evenementen deelnam. Princen heeft zijn S12 (zie foto) verkocht om zich nu in gelijkwaardig materiaal te vergelijken met de andere grote heren. Chris van Woensel is één van de enige WRC-rijders. Hij staat aan de start met een ex-De Jong Mitsubishi Lancer WRC ’05, en wil zeker proberen de winst te pakken in Landen.

Ook hebben veel Nederlanders dit jaar gekozen voor de Rally van Haspengouw. Onder andere de R5 van Becx zal aan de start staan. Becx had al eerder bekendgemaakt aan het Belgisch kampioenschap deel te nemen en de Brabantse wedstrijden in Nederland te rijden, om zich dan ook te vergelijken met de Nederlandse top. Verder staan er veel andere Nederlanders aan de start waaronder Han Hoendervangers, Gert-Jan Kobus, en Johan Faes. Faes die weer erg veel zin heeft in de rally, voor de liefhebbers hier zijn verhaal.

De startlijst van de Haspengouw Rally is hier te vinden. De Rally van Haspengouw wordt op zaterdag 28 februari verreden in Landen. Houd onze website in de gaten voor een uitgebreid verslag van de rally.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.