Foto: www.motorsport.com

14-12-2015 – Le Dakar is volgens vele het zwaarste autosportevenement ter wereld, en dat merkte ook Tom Coronel afgelopen jaar toen hij na een aantal jaren afwezigheid opnieuw deelnam in de Buggy waar zijn broer Tim al wat jaren langer actief mee is. Voor RTL 7 kreeg de Nederlander een camera mee waarmee hij, zonder het te beseffen, indrukwekkende beelden wist te maken die het Nederlandse publiek een heel ander beeld gaf van de Dakar. Het indrukwekkende verhaal resulteerde in een documentaire is vanavond om 22:40 voor het eerst te zien op RTL 7.

Speciaal voor RTL 7 reist de altijd positieve Coronel af naar Zuid-Amerika. Zijn doel: met een camera vanuit de rally als ‘Racende Reporter’ het verhaal vastleggen van de Nederlandse deelnemers aan de Dakar Rally en van dichtbij meemaken welke problemen en uitdagingen ze onderweg tegenkomen. Tijdens de tweede etappe komt Coronel echter zelf in de problemen. Vanaf dat moment ontvouwt zich een verhaal vol rampspoed, tegenslag en emoties. Hij slaat zelfs met zijn buggy over de kop maar weet met alle mogelijke tegenslag toch de finish te halen. Ondanks de rollercoaster waarin Tom Coronel terecht komt blijft hij alles vastleggen. Het videodocument geeft op unieke wijze de emoties en trotsering van de Dakar Rally weer, nooit eerder kwam een camera zo dicht bij het werkelijke gevoel.

Tom Coronel: “Ik heb tijdens deze rally echt alles meegemaakt wat je mee zou kunnen maken. Om de een of andere reden bleef ik maar filmen. Achteraf zei ik voor de camera van RTL GP: ik doe dit nooit meer, echt nooit meer. Maar niets is wat het lijkt. Normaal ben ik een man van m’n woord, maar ik maak voor Dakar toch een uitzondering. Deze rally is een verslaving, wat anderen alleen maar zien op televisie, maak je nu echt mee. Het is gewoon de mooiste rally ter wereld en je bent bevoorrecht als je die mag rijden. Ik sta in 2016 toch weer aan de start met mijn 12 minuten oudere broer Tim. Net als in 2015 rijden we beiden individueel in onze zelfgebouwde buggy’s.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.