Foto: www.elerally.nl

28-05-2015 – Morgenavond is het eindelijk weer tijd voor actie op Nederlandse bodem tijdens de 51e editie van de ELE Rally! Het rallycentrum verhuist na vele jaren Helmond weer terug naar waar het 15-20 jaar geleden van start ging, namelijk Veldhoven. We blikken alvast vooruit met een aantal rijders, wiens interviews u hieronder kunt lezen.

Michiel Becx (Ford Fiesta R5): “Ik heb er erg veel zin in. We hebben met het hele team dit jaar hard gewerkt om de rally sport beter te leren kennen. Daarvoor hebben we een aantal wedstrijden in België gereden, en ben ik benieuwd hoe we er in ons tweede rallyjaar voorstaan ten opzichte van de Nederlandse top. Swaanen en van Loon zijn met hun WRC’s uitgeroepen tot top favoriet voor de eindzege. Maar hoe het er daarna uitziet is afwachten. De proeven in Nederland zijn divers, in sommige proeven zitten waarschijnlijk veel rechte stukken en daar is onze auto met zijn 275pk en een top van 178km/h niet echt voor gemaakt. Maar… hij heeft wel de remmen en de bochtensnelheid die horen bij een rallyauto van 2015, en dat zal bij enkele proeven ook zeker zijn vruchten afwerpen. Al met al beloofd het een interessant gevecht te worden om de secondes tussen de R5’s en de Evo’s. Ik ga er samen met Kris en het team alles aan doen om ervoor te zorgen dat het ‘dubbeltje’ onze kant op valt!”

Erik van Loon (Subaru Impreza S14 WRC): “De ELE Rally kan ik natuurlijk niet overslaan! In 2011 heb ik gewonnen met een Ford Focus WRC. Dit jaar ga ik met de Subaru Impreza S14 WRC proberen om de overwinning te pakken. Het was even zoeken naar een goede en geschikte auto, maar met de Subaru heb ik een geweldige auto gevonden. Hein Verschuuren gaat mij navigeren, Hein heeft veel ervaring en tijdens de tests met de S14 hebben we al goed kennis gemaakt. Ik heb er vertrouwen in!”

Jeroen Swaanen (Ford Fiesta RS WRC): “Om goed voorbereid aan de start te verschijnen gaan we vooraf aan de ELE Rally een dag uitgebreid testen in België, waar speciaal voor ons een klassementsproef zal worden afgezet! Hans Weijs helpt natuurlijk om een goede afstelling te vinden voor de strijd rondom Veldhoven. Ik kijk uit naar de ELE Rally van 2015. Het blijft een bijzondere wedstrijd voor Imex Racing. Al was het alleen maar, omdat ons kantoor een paar honderd meter van het serviceterrein is gevestigd. Een echte thuisrally dus! De ELE Rally betekent voor mij persoonlijk ook ‘unfinished business’. In 2012 heb ik mijn thuisrally gewonnen, in 2013 crashte ik er en vorig jaar moest ik Bob de Jong voor laten. Dit jaar wil ik kijken of ik de wedstrijd opnieuw kan winnen. Het zal een hele strijd worden, want de concurrentie met dikke auto’s is talrijk. Maar zoals jullie weten, ga ik een uitdaging niet uit de weg.”

Bob de Jong (Citroën DS3 R5): “Eind vorig jaar hebben we besloten om afscheid te nemen van onze Mitsubishi WRC. waar we met heel veel plezier mee hebben gereden en wedstrijden en titels hebben gewonnen. Maar de toekomst ligt toch echt in de R5 klasse en daarom gingen wij op zoek naar de beste auto in die klasse. Na uitgebreid vooronderzoek kregen we de kans om bij Citroën Racing in Frankrijk, het fabrieks-rallyteam dat verantwoordelijk is geweest voor de 9 wereldtitels van rallylegende Sébastien Loeb, een nieuwe DS3 R5 te verkrijgen. We hebben er enorm veel zin in en tijdens de test in Niederrhein bleek al hoe geweldig deze auto stuurt. We hebben weliswaar minder vermogen dan een WRC en het vergt daardoor wel een andere rijstijl en daar zullen we wel even tijd voor nodig hebben om dat aan te leren, maar het is echt een bommetje!!”

Henk Vossen (Mitsubishi Lancer Evo X): “Tegen de WRC’s kunnen we weinig tegenstand bieden, maar dat maakt ons niet veel uit. We hebben onze eigen Groep N4-klasse waarin we genoeg tegenstand hebben. Bovendien rijden we met vijf equipes met precies dezelfde auto’s. De kwaliteit van de piloten en het hopelijk uitblijven technische malheur zullen de doorslag geven.”

Wij van Rally-World zijn er zaterdag a.s. weer bij om u op de hoogte te brengen van actueel nieuws en beelden rondom Veldhoven. Voor meer info over de rally en entree kunt u naar www.elerally.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.