Foto: www.adac-motorsport.de

20-08-2015 – Aankomend weekend zal het weer druk worden rondom Trier als de Deutschland Rallye van start zal gaan. De thuiswedstrijd die het dominerende team Volkswagen al lang op hun verlanglijstje hebben staan, aangezien ze de wedstrijd nog nooit eerder wonnen. Want vorig jaar won Thierry Neuville verrassend door de vele uitvallers (w.o. Ogier en Latvala), en dat jaar daarvoor won Dani Sordo na een sterk optreden in de Citroën. Wat er dit jaar allemaal gaat gebeuren weten we natuurlijk nog niet, maar hieronder leest u wat de rijders zelf van de wedstrijd verwachten.

Sébastien Ogier (Volkswagen): “Ik heb gemengde gevoelens over deze rally. Aan de ene kant wist ik voor Citroën in 2011 nog de zege op mijn naam te schrijven, aan de andere kant weet ik hoe hard je gestraft wordt als je kleine fouten maakt op de snelle smalle wegen van Duitsland, zoals in 2014. Maar dat is geschiedenis! We denken het dit jaar beter te kunnen doen en dat is ook zeker mogelijk!”

Hayden Paddon (Hyundai): “Deze wedstrijd zal een hele moeilijke worden voor ons, vooral als je weet dat je drie teamgenoten asfaltspecialisten zijn en wij nogal weinig ervaring hebben op dit oppervlak. Toch hopen we een beetje mee te kunnen strijden om een mooie positie!”

Thierry Neuville (Hyundai): “We hebben echt hele goede herinneringen aan de Deutschland Rallye van vorig jaar overgehouden. Dat we, ondanks een crash op de shakedown, de eerste overwinning voor het team zouden binnenhalen was compleet onverwachts. Dit jaar gaan we net als vorig jaar gewoon ons best doen, zodat we hopelijk dezelfde snelheid en hetzelfde vertrouwen erin hebben als vorig jaar!”

Ott Tänak (Ford): “Het is al een poos geleden dat ik in een goede WRC auto over een asfaltrally heb gereden, namelijk aan het einde van 2012. Er valt dus een hoop te leren tijdens deze wedstrijd. Wel is dit één van mijn favoriete asfaltrally’s van die ik in het verleden heb gereden. Elke proef verschilt weer zoveel van de ander, het is dus een ware uitdaging van hoe snel je kan aanpassen in de wisselende omstandigheden!”

Kevin Abbring (Hyundai): “Ik heb twee keer eerder deelgenomen aan deze wedstrijd, maar dat is al wel ongeveer 5 à 6 jaar geleden. Het is een zeer lastige asfaltrally, en daarbij is het onze eerste asfaltrally met de Hyundai i20 WRC, maar we gaan ons best doen!”

Jari-Matti Latvala (Volkswagen): “De overwinning in Finland heeft mij een ontzettend motiverende boost gegeven! De rally’s daarvoor wist ik nooit echt goed in mijn ritme te komen, maar tijdens mijn thuisrally liet ik zien dat ik kon winnen na een spannend duel!”

Kris Meeke (Citroën): “Ik hoop dit weekend op warm en droog weer, maar dat blijft altijd lastig te voorspellen. Als het regent zullen de eerste starters namelijk veel modder op de baan slepen en wordt de wedstrijd een stuk moeilijker. We hopen dat we mee kunnen strijden om het podium en vinden dit ook een realistisch doel. Als we gewoon constant blijven rijden zonder problemen denk ik dat er veel in zit tijdens deze wedstrijd, maar er kan natuurlijk van alles gebeuren!”

Mads Ostberg (Citroën): “Dit is een geweldig evenement, die bij iedere rijder het uiterste uit zichzelf vraagt! De wegen lopen erg uiteen over de hele rally en dus zul je je aan een bepaalde rijstijl moeten houden. Een top 5 of top 6 zie ik eigenlijk al als een goed resultaat, omdat dit haalbaar is en we daarbij weer punten weten te halen voor het kampioenschap!”

Andreas Mikkelsen (Volkswagen): “Mijn uitval in de Rally van Finland kostte mij de tweede positie in het WRC rijderskampioenschap. Ik wil dat weer goed maken door een mooi resultaat neer te kunnen zetten tijdens de Rally van Duitsland. Mijn doel voor deze wedstrijd is om mee te kunnen strijden om een podiumpositie!”

Elfyn Evans (Ford): “We hadden twee uitgebreide tests voor Duitsland op het programma staan dus ik ben goed voorbereid en kan niet wachten om van start te gaan! We hebben tijdens de laatste evenementen het geluk niet echt aan onze zijde gehad maar ik hoop de rollen nu om te kunnen laten draaien tijdens deze wedstrijd. We zullen op zoek gaan naar een schone en nette rally waarin we een goede snelheid kunnen maken. Als we dat immers kunnen doen, want alles is mogelijk, vooral bij zo’n evenement als de Duitsland Rally!”

Wij zullen u komend weekend dagelijks op de hoogte houden van het actuele nieuws rondom de rally. U kunt de resultaten ook op de voet volgen, op www.ewrc-results.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.