Foto: www.manta-sport.nl

05-06-2015 – Morgen gaat de ADAC Rallye Grönegau in Duitsland weer van start, een wedstrijd die elk jaar weer een verrassend aantal Nederlanders aantrekt. Ook dit jaar hebben de Duitsers hun handen vol aan spectaculaire en snelle Nederlanders. Vorig jaar werd de wedstrijd al gewonnen door de BMW M3 (Gr.A) van Jan Nijhof, die een maand daarvoor nog de Rally van Putten op zijn naam schreef. Dit jaar geen Nijhof, maar hieronder leest u wat het publiek wel te wachten staat dit weekend.

Zo staat de snelle en spectaculaire Opel Manta van het duo Altena/Aaltink aan de start. Beiden reden eerder dit jaar al een fantastische rally in Putten! Waar ze als 7e algemeen eindigden en 1e in hun klasse. Ook in de seizoensopener, de Tank S Rally rondom Emmeloord, hadden de concurrenten geen schijn van kans en ging de winst in de klasse S20 weer naar Altena/Aaltink. Met deze fantastische prestaties gaat het duo met volle moed naar deze rally. Ze gaan met startnummer 5 van start en hopen natuurlijk dat ze zich kunnen bewijzen, maar vooral kunnen genieten van deze rally.

Wouter Ploeg heeft dit jaar al een volle agenda, met evenementen voor het Nederlands Kampioenschap, WERC en de M-Cup in België. Deze wedstrijd telt echter voor geen van de genoemde kampioenschappen, maar Wouter en Harm nemen deze wedstrijd ter voorbereiding op de Vechtdal Rally, die over 2 weken alweer aan de beurt is. Het OVD Groep Rallyteam zal met startnummer 1 van start gaan, en uiteraard hoopt het team dat ze deze positie kunnen verzilveren.

Iemand die in dezelfde klasse rijdt als Ploeg, is de snelle BMW M3 E36 van Frank Gerritsen Mulkes en Jan Beumer. Mulkes rijdt dit seizoen ook erg sterk, helaas had dit niet altijd zijn vruchten afgeworpen. In de Tank S Rally moesten ze vroegtijdig aan de kant vanwege een kapot differentieel. Gelukkig wisten Mulkes en Nijkamp die teleurstelling om te zetten in een sterk resultaat tijdens de Vogelsberg Rallye, ook in Duitsland. De Sezoensrally mogen ze gerust het hoogtepunt noemen, waar ze een keurige 11e plaats algemeen en de winst in hun klasse wisten te pakken. Dit keer rijdt Frank echter niet met navigator Gert-Jan Nijkamp, maar met de eerder genoemde Jan Beumer, die normaal bekend is als navigator van Bert-Jan Prins.

Harry Kleinjan gaat ook weer van start! Na een lange winterstop van bijna een half jaar, was het weer eens tijd om de prachtige en brute Porsche uit te laten! Ook Kleinjan rijdt deze wedstrijd, net als vele anderen, zeer waarschijnlijk ter voorbereiden op de Vechtdal Rally in Hardenberg. Kleinjan heeft voor deze wedstrijd startnummer 2 gekregen en hoopt dat hij Ploeg concurrentie kan bieden tijdens deze wedstrijd.

Bert-Jan Prins, die eerder in dit artikel al genoemd werd, zal deze wedstrijd ook gaan rijden, maar niet voor het klassement. Prins en navigator Borkent, die normaal als navigator bij Maarten van der Heijden zit, zullen deze wedstrijd van start gaan als voorrijder. Een goede beslissing van de organisatie, want Prins en Borkent zullen er deze wedstrijd één groot spektakel van maken! Prins gaat deze wedstrijd in dezelfde auto van start als Mulkes en hoopt veel plezier te hebben tijdens deze mooie rally.

Natuurlijk zijn er nog veel meer Nederlanders, maar liefst 32 rijders! Dan nog geen eens gesproken over het totale aantal Nederlanders, die allemaal terug te vinden zijn op de startlijst. Wij van Rally-World wensen alle teams veel succes maar vooral plezier tijdens deze wedstrijd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.