Foto: www.peugeotsport.com

17-07-2015 – Komend weekend staat de zesde editie van de ook zesde ronde van het ERC op het programma. De auto24 Rally Estonia rondom Tartu, met als topfavorieten Craig Breen, Kajetan Kajetanowicz, Karl Kruuda en Martin Kangur belooft zeker een groot spektakel te worden! De rijders blikken alvast vooruit, want wat verwachten zij eigenlijk van deze editie? En hebben zij bepaalde doelen voor deze wedstrijd opgesteld? Hieronder leest u over verschillende deelnemers en hun vooruitzichten voorafgaand deze wedstrijd.

Karl Kruuda (Citroën): “In de WK Rally van Polen behaalden we een derde plaats in de WRC2 klasse, en het tempo dat we toen hadden heeft ons veel vertrouwen voor de Rally van Estland gegeven. Natuurlijk zijn wij één van de favorieten hier, maar er ligt eigenlijk nauwelijks druk op ons. Als je de druk niet aan kan kun je beter thuisblijven! Ik geloof dat de Citroën DS3 R5 goed past bij de Rally van Estland en we gaan vechten voor de overwinning, dat is één ding dat zeker is!”

Martin Kangur (Ford): “De laatste keer dat ik aan de start stond van een rally, was tijdens de WK Rally van Groot-Brittannië afgelopen november. We hebben dus zin in deze strijd met onze rivalen! We hebben één keer getest vóór het evenement en inmiddels kijken we er erg naar uit om van start te gaan tijdens deze wedstrijd, het grootste evenement van de Baltische staten!”

Timmu Kõrge (Peugeot): “We zijn blij om een deel uit te maken van het Saintéloc Junior Team en klassementsleider Craig Breen aan onze zijde te hebben! Is het moeilijk om hem te verslaan in Estland? Er is altijd een kans en we zijn er klaar voor! Ik herinner me nog goed dat we vorig jaar een spannend duel aangingen met Alexey Lukyanuk! We hebben de video’s van vorig jaar teruggekeken en hebben goed opgelet waar we later kunnen remmen en welke bochten juist erg risicovol zijn, en daarmee ga ik vol zelfvertrouwen van start tijdens deze wedstrijd!”

Sander Pärn (Ford): “Voor ons was de WK Rally van Polen een goede voorbereiding! Toen waren we namelijk in staat van dag tot dag beter in ons ritme te komen! We zullen in Estland dus beginnen met een goed gevoel. In Estland zijn we daarbij ook op zoek naar een goede voorbereiding voor de WK Rally van Finland over een paar weken, en natuurlijk hopen we ook deze weer te winnen in onze klasse! Mijn navigator James Morgan maakte mij overigens duidelijk dat hij heel graag de eerste Brit zou willen zijn die dit evenement op zijn naam schrijft!”

Raul Jeets (Ford): “Dit is voor ons het derde ERC evenement van dit seizoen, maar na de Rally van Letland is het pas weer ons eerste onverharde rally. Na de Rally van Estland hebben wij nog minstens twee ERC evenementen op het programma staan voor dit seizoen. Voor ons is het zeer belangrijk dat we hier een mooi resultaat kunnen neerzetten, en daarbij vind ik het persoonlijk het top-evenement van het jaar!!”

Siim Plangi (Mitsubishi): “In Letland wisten we een sterke tweede positie neer te zetten en de overwinning te pakken in de ERC2 klasse! De concurrentie in Estland is echter veel sterker en voor ons zal het dus ook een grote maar leuke uitdaging worden om de strijd aan te gaan met de R5 auto’s en voor de klasse-overwinning in het ERC.”

Miko Niinemäe (Peugeot, ERC Junior): “We zouden graag willen weten waar we zijn met onze snelheid vergeleken met de ander ERC Junior chauffeurs. Toen we met het idee kwamen om te concurreren tijdens de Rally van Estland, stonden onze sponsoren volledig achter ons! De concurrentie in de Rally van Estland is erg sterk maar ik denk dat ik wel mee kan strijden om een podium bij de Junioren!”

Craig Breen (Peugeot): “We gaan naar Estland met dezelfde doelstellingen als in Ieper, en dat is om de voorsprong in het kampioenschap uit te breiden door deze wedstrijd te winnen! Er zullen veel bestuurders zijn die er alles aan gaan doen om ons te verslaan, maar op dit terrein zijn we over het algemeen erg sterk en maken we dus een zeer goede kans!”

Emil Bergkvist (Opel, ERC Junior): “Ik kijk uit naar de volgende ronde van het ERC Junior Kampioenschap omdat die extreem snelle gravelwegen zo leuk om te rijden zijn! Ik ben er van overtuigd dat deze wegen ook bij mijn rijstijl passen. Onze Opel Adam R2 heeft bewezen erg competitief te zijn op alle oppervlakken, dus ik hoop weer mee te kunnen vechten om een podiumpositie in deze klasse! Natuurlijk ben ik ervan bewust dat dit de voorlaatste wedstrijd zal zijn voor de ERC Junioren, en ook weet ik dat ik tijdens deze wedstrijd al kampioen kan worden. Maar daar probeer ik weinig aan te denken, de tegenstand is ook tijdens deze wedstrijd weer erg hoog waardoor ik me volop zal moeten concentreren op de wedstrijd zelf! De rest is mooi meegenomen!”

Kajetan Kajetanowicz (Ford): “Toen ik de deelnemerslijst had doorgenomen merkte ik dat deze er indrukwekkend uitzag, moet ik toegeven! Beginnend met de Finse rallylegende Juha Salo. Dan hebben we Karl Kruuda die veel ervaring in het WRC2 heeft opgedaan en de altijd snelle Martin Kangur. ERC stamgasten Craig Breen en Robert Consani zijn al bekend op de wegen in Estland, en ik daarentegen heb nog nooit aan de start van een rally hier gestaan. Daarbij denk ik dat de talentvolle jongeren, bijvoorbeeld Sander Pärn ons flinke tegenstand kunnen bieden. Deze rally is ook zo snel dat we de ERC2 rijders niet mogen vergeten, waar o.a. Dominikas Butvilas en Siim Plangi zeer gevaarlijke outsiders zullen zijn in de strijd vooraan! Ook Alexey Lukyanuk staat na een poosje afwezigheid weer aan de start en als ik zag hoe competitief hij vorig jaar was, zal hij het ons zeker moeilijk maken. Ik kan uiteraard nog veel meer namen noemen die deze wedstrijd kans maken op een mooie positie, maar ik wil de druk die nu al op me ligt niet groter maken!”

Vandaag is de Shakedown verreden en vanavond zal ook de eerste powerstage van 1.3 KM op het programma staan. De laatste melding die we binnenkregen van dit evenement is dat Sander Pärn tijdens de Shakedown hard is gecrasht en zijn weg helaas niet meer kan vervolgen, waardoor hij de eerste uitvaller van de wedstrijd is. Elke dag brengen wij actuele exclusieve verslagen uit van de rally, dus houd de site op de hoogte voor het laatste nieuws uit Estland!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.