Foto: www.rallytukker.nl

18-06-2015 – Aanstaand weekend staat de 11e editie van de Vechtdal Rally voor de deur. Dit jaar mocht de organisatie ongeveer 80 deelnemers verwelkomen. Hieronder leest u de voorbeschouwing met de verwachtingen van diverse rijders in verschillende auto. Hoe zien zij de rally van a.s. weekend in hun ogen?

Roel van der Zanden (Nissan 350Z): “Na de ELE rally kijk ik met veel vertrouwen naar de Vechtdalrally. In het verleden is wel gebleken dat dit een zware wedstrijd, maar toch ook een uitdagende rally is waar alles in zit. Ilse en ik hopen het tempo wat we op de laatste proeven van de ELE rally reden hier te continueren en zo weer een mooie klassering neer te kunnen zetten voor we de zomerstop in gaan. De competitie in de Challenge zal zoals altijd weer erg zwaar zijn en we zullen echt op onze hoede moeten zijn voor enkele concurrenten die onder ons in het klassement staan. Zolang de auto het goed volhoudt heb ik vertrouwen in een positief resultaat.”

Ruurd Osche (Honda Civic Type-R R3): “Afgelopen weken is er hard gewerkt aan de Honda rallyauto om hem weer in topconditie te brengen. Gelukkig hadden de technische mannen van het team bijna 2 maanden de tijd om aan de auto te werken voordat er weer een wedstrijd verreden moest worden. Vele uren is er besteed aan het nakijken van alle elektronische componenten en sensoren. Door een vermoedelijk klein technisch defect kwam de Honda Civic plots stil te staan in Putten. De auto is op alle punten nagekeken en verbeterd om zo komende wedstrijden voor de eindoverwinning mee te kunnen doen. De Vechtdal Rally op zaterdag 20 juni a.s. belooft ook dit jaar weer spectaculair te worden. De landelijke klassementsproeven met de afwisseling van asfalt en zandpaden staan al jaren garant voor mooie doorkomsten van de rallyauto’s. Voor het eerst in de geschiedenis van de Vechtdal Rally gaat een proef over een industrieterrein de afsluiter worden van de wedstrijd. Wij hopen hier te kunnen laten zien dat ze klaar zijn om ook in 2015 de titel te kunnen winnen!”

Johan Faes (Mitsubishi Lancer Evo IX): “Ik heb ervoor gekozen de Vechtdalrally als voorrijder mee te doen. In eerste instantie wilde ik met sponsors gaan rijden, maar toen die geen tijd bleken te hebben heb ik de kans aangegrepen enkele familieleden een keer van het rallyrijden te kunnen laten proeven. We gaan natuurlijk 100% voor lol maken. De tijden en de snelheid zijn zwaar ondergeschikt. Maar uiteraard ga ik wel op een leuk tempo rijden, zodat ze de ultieme ervaring krijgen.”

Timo van der Marel (Opel Adam R2): “Nadat we bij 3 verschillende Opel dealers hebben gestaan, staat de auto nu bij de Juurlink Dealer te Hardenberg. We zullen a.s. zaterdag de Autosoft Vechtdal Rally met startnummer #11 van start gaan, om daar de strijd aan te gaan in de vierde ronde van het NK Rally. We hopen dat we de tweede positie in het kampioenschap kunnen verdedigen. Het is de kortste rally uit het kampioenschap (85 KM) dus één foutje betekent al gauw dat het niet meer goed te maken valt, er zijn geen stukken om rustig aan te doen, je moet ‘pushen’ van begin tot eind. Persoonlijk hoop ik dat het gaat regenen, omdat we dan meer kans maken om de strijd aan te gaan vooraan!”

Pierre Brouwer (Audi S2 Coupé): “De Vechtdal Rally is één van de rally`s die steevast op onze jaarlijkse rallykalender staat. Op amper een half uurtje van de thuisbasis in Rogat-Meppel zijn er vaak vele lokale bekenden te vinden langs het parcours. Daarnaast was Niels één van de grondleggers van het succesvolle evenement in Hardenberg en is Kroeze senior de wedstrijdleider. Ook de tijdspanne van de rally, de sympathieke organisatie én de uitdagende klassementsproeven vormen het tot een niet-te-missen rally.”

We gaan het zien! Aanstaande zaterdag is het tijd voor actie! Met verrassend de Belg Chris van Woensel, het Paradigit Rallyteam, Jasper van den Heuvel en de R5’s van Becx en De Jong in de hoofdrol, en Wouter Ploeg, Antoine van Ballengooijen en Timo van der Marel als outsiders, kan het bijna niet anders dan dat het spannend wordt! De volledige deelnemerslijst is hier te vinden, tot die tijd kunt u de site op de hoogte houden voor het actuele nieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.