Foto: Marije v.d. Vliet / Mike de High

17-06-2016 – Een nog compacter en spectaculairder evenement, dat is waar de organisatie van dit evenement naar streefde. Dit weekend is het grote moment dan ook eindelijk daar, en zal zaterdag de alweer twaalfde editie van de Autosoft Vechtdal Rally van start gaan. Een internationaal startveld kwam op deze wedstrijd af, en zowel de favorieten voor de eindzege als alle publieksinfo vindt u hieronder.

 

Rally Team Leemans: Het kan haast niet anders dan dat het Rally Team Leemans met een goed gevoel richting Hardenberg afreizen. Ronald Leemans en navigator Remco van Overdijk wisten namelijk enkele weken geleden de 1e ELE Short Rally op hun naam te schrijven, terwijl zoon Roald de winst in de Opel Fwd Challenge boekte. Ronald en Remco hopen een beetje mee te kunnen strijden met een aantal concurrenten, maar beiden wagens aan de finish brengen is voor het team het belangrijkste.

“Het is natuurlijk altijd leuk om met een overwinning op zak naar de volgende wedstrijd te gaan,” vertelt navigator Remco van Overdijk, “Iedereen is positief gestemd, het vertrouwen in de auto is er, dat maakt dat we met een goed gevoel aan de Vechtdal Rally beginnen. Wij vinden de Vechtdal Rally een leuk en compact evenement. Fijn dat de gehele rally op een dag afgewerkt kan worden, inclusief verkenning en keuringen. En dan aan het eind van de dag ook nog eens op tijd klaar. Ook de organisatie is sympathiek. Daarbij zijn het mooie landelijke proeven, die we niet moeten onderschatten. Bij onze laatste deelname zijn we helaas naast de baan belandt, dus het wordt oppassen geblazen!”

“Ik moet eerlijk bekennen dat ik de concurrentie nog niet erg goed geinvantariseerd heb,” vervolgt hij, “Wat dat betreft rijden we eigenlijk altijd gewoon onze eigen wedstrijd. Normaal gesproken zouden de Evo 10’s voor ons moeten zitten, de andere concurrenten zouden we moeten kunnen hebben. Laten we proberen vooral een leuke dag te hebben, dan de klasse te winnen en kijken of we in de top 5 terecht kunnen komen. Daarnaast vinden we het belangrijk dat Roald goed uit de verf komt, maar dat gaat vooralsnog erg goed als je in ogenschouw neemt dat hij pas 3 wedstrijden gereden heeft! Kortom, onze doelstelling is uitrijden, en dan bedoel ik beide equipes, en plezier maken. En het zou natuurlijk leuk zijn als we weer een beker mee naar huis kunnen nemen, zowel wij als Roald in de Opel Fwd Challenge!”

 

 

Rookie Rally Team: Tot nog toe doen Antoine van Ballegooijen en navigator Johan Findhammer goede zaken voor het kampioenschap. Ook tijdens de ELE Rally wisten ze uiteindelijk als zesde algemeen en als tweede in de groep N-klasse uit de bus te komen. Het was nog even hard werken voor het team, maar uiteindelijk is de Mitsubishi Lancer Evo X van het duo weer klaar om van start te gaan.

“Er staan een paar sterke wagens voor ons, waarvan één zelfs een wat oudere World Rally Car,” vertelt Antoine, doelend op de Subaru Impreza S4 WRC van James Sparrow, “Ook de Peugeot 306 Maxi van Brian Madsen geeft flink partij, zo bleek al tijdens de Zuiderzee Rally eerder dit jaar. Een plaats bij de eerste drie in het algemeen klassement zal dus lastig worden. Er staan een flink aantal sterkere auto’s aan de start en ook de rijders zijn niet voor een kleintje vervaard. Een podiumplaats in de groep N4 is echter zeer zeker mogelijk. Op Jasper van den Heuvel staat in Nederland geen maat maar een plek direct achter hem moet zeker mogelijk zijn. Dat neemt uiteraard niet weg dat we ons uiterste best zullen doen om een zo hoog mogelijke klassering te behalen en sluiten daarbij een plek op het podium in het algemeen klassement niet uit.”

(bron: www.rtbrabant.nl)

 

 

Deltion Rally Team: Voor het Deltion Rally Team zullen o.a. Matthias Boon en navigator Davy Thierie de strijd weer aan gaan, en nadat Boon een teleurstellende ELE Rally waarbij de wagen al vroeg op de vrijdagavond aan de kant moest met turboproblemen, is de Belg uit op revanche!  Het is dan ook zeker een kanshebber voor een podiumpositie, indien Matthias en Davy de wagen ditmaal wel heel houden. Ook komt voor het team Gerard Tijink aan de start met navigator Tim Rietveld, en zij zullen weer de strijd aangaan in de welbekende Nissan 350Z Challenge. De Deltion-gekleurde Kalos zal dit weekend bestuurd worden door Matthijs Elsinga en navigator Hermen Wellink van WE Rallysport.

 

 

James Sparrow: Het is alweer een tijdje geleden dat de Brit voor het laatst over de Nederlandse rallypaden reed, maar onbekend is hij zeker niet. James Sparrow zal tijdens de Vechtdal Rally met zijn brute Subaru Impreza S4 WRC aan de start komen, om zich te meten met de rest van het deelnemersveld. Sparrow zal daarbij genavigeerd worden door Marcel Borkent. Van zijn laatste Nederlandse ontmoeting heeft de Subaru-rijder in ieder geval nog goede herinneringen, want dat was tijdens de JUMBO Short Rally in 2014, toen hij de overwinning op zijn naam schreef. Nu is hij dus terug, maar ditmaal op de wegen van Hardenberg!

“Ik hou van de Nederlandse rally’s! Ik heb dit evenement uitgekozen nadat ik uitgenodigd werd door Berny,” legt James uit, “Ik heb geen idee wat ik van de concurrentie kan verwachten en wie wie precies is. Daarbij ben ik een beetje uit mijn ritme nadat ik voor het laatst reed in 2014, toen we de JUMBO Short Rally wonnen. Wat ik wel weet is dat de rijders hier echt hard gaan en de competitie in Nederland altijd groot is. Mijn doel is om van dit weekend te genieten en om mijn best te doen. We hebben echter slechts een klein privéteam en dus een beperkt aantal reserveonderdelen, maar we zullen doen wat we kunnen. De wagen is al erg oud, namelijk al 20 jaar, maar nog steeds is dit de originele versie. Geen nieuwste snufjes, geen ALS, geen sequentiële versnellingen, maar enkel de grote motor en de remmen, daar zullen we het mee moeten doen.”

Of we James na de Vechtdal Rally nog terug gaan zien in Nederland blijft nog de vraag, “Dat hangt er vanaf of ik weer uitgenodigd wordt, want ik heb geen tijd of geld om een heel kampioenschap te kunnen gaan rijden.” vervolgt hij, “Ik hou van de rallypaden hier en de deelnemers, officials en de fans maken het helemaal af! Ik ga zoals gezegd mijn best doen om zo hard mogelijk over de wegen te rijden! Het enige nadeel van de rally’s in Nederland is dat de kosten ernaartoe (met de ferry’s) erg hoog zijn. Zodra die ferry’s gefinancierd zouden kunnen worden kan ik meer deelnemen aan Nederlandse Rally’s…” verzoekt James tot slot.

 

 

Brian Madsen: Voor velen was hij de grootste smaakmaker van de Zuiderzee Rally afgelopen jaar, en nu is hij terug in Hardenberg. Het Deense duo Brian Madsen en navigatrice Anja Posroski gaan met hun spectaculaire Peugeot 306 Maxi weer de strijd met de concurrentie aan, en worden na hun geweldige prestatie in maart dan ook hoog ingeschat door het publiek. Wat velen wellicht niet wisten, is dat Brian in het verleden veel vaker actief was op de Nederlandse rallypaden, toen nog met een Peugeot 106 Maxi.

“Ik rijd al jarenlang rally’s in Nederland / België, met veel goede herinneringen!” vertelt Brian, “Ik ben min of meer een aantal jaren inactief geweest op de Nederlandse rallypaden, toen mijn voorkeur toentertijd uit ging naar het Deense Rallykampioenschap. Vandaag de dag geniet ik er echter volop van om telkens weer achter het stuur te mogen zitten van mijn oude maar vertrouwde Peugeot 306 Maxi uit 1998! Ik heb tot nu toe twee rally’s gereden dit jaar; de Zuiderzee Rally en een erg lange rallysprint in Zweden (Lille Mats) met maar liefst 150 deelnemers! Ik zal voor het eerst deelnemen aan de Vechtdal Rally aangezien het ook in mijn programma voor dit seizoen past. Verder hoop ik dit jaar nog deel te nemen aan de Golden Tulip Rally (tegenwoordig Hellendoorn Rally) en tijdens de Rally Legends in San-Marino. Ik heb verder geen echte doelstellingen voor de Vechtdal Rally, maar misschien gaat het wel zo goed dat we mee kunnen strijden om een podiumpositie. Als ik daar kans op wil maken moet het uiteraard wel droog blijven!”

 

 

Heuvel-Motorsport: Zoals altijd is het team van Heuvel-Motorsport o.l.v. Jasper van den Heuvel ook weer van de partij in Hardenberg. Nu Dennis Kuipers vanwege een ‘rebuild’ aan zijn wagen niet aan de start van deze wedstrijd kon verschijnen, en tevens tijdens de ELE Rally gediskwalificeerd werd, liggen de kansen voor Jasper en navigatrice Lisette Bakker weer helemaal open om voor hun tweede titel op rij te gaan. Maar wie als eerste wil finishen, moet natuurlijk wel eerst finishen, maar dat dit duo de topfavoriet voor de eindzege is is een feit. Voor Heuvel-Motorsport zullen ook o.a. de Deen Steen Andersen en de Evo van Dick van Dijk aan de start komen van dit evenement.

 

Ook dit jaar zijn er weer informatiepakketten te koop op de vertrouwde plaatsen. Het informatiepakket bevat een proevenkaartje met deelnemerslijst en een leuke gadget. Klik hier voor meer info van dit infopakket. Wij van Rally-World zijn er dit weekend weer bij om u te voorzien van het actuele rallynieuws, de mooiste foto’s en de spectaculairste beelden, maar tot die tijd genieten we nog even na van de ELE Rally twee weken geleden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.