Foto: www.czechrally.com

27-08-2015 – Dit weekend staat de 7e ronde van het ERC alweer op het programma, de Barum Czech Rally rondom Zlín. Een wedstrijd waar Craig Breen en Kajetan Kajetanowicz de strijd om de titel zullen vervolgen, maar ook een wedstrijd waaraan de Nederlander Hermen Kobus in zijn spectaculaire Skoda Fabia R5 aan zal deelnemen. Natuurlijk zijn er naast de genoemde rijders nog veel meer deelnemers, en hieronder leest u wat hun verwachtingen zijn voorafgaand aan deze wedstrijd.

Kajetan Kajetanowicz (Ford): “Door het mooie resultaat in Estland wisten we de leiding weer over te nemen in het ERC kampioenschap, maar we zullen dit weekend zeker niet stilzitten. Er kan nog steeds heel veel gebeuren in het kampioenschap en dit geeft me extra motivatie om dit weekend echt te gaan strijden voor een mooie positie. De Barum Czech Rally zal voor de Poolse fans de dichtstbijzijnde ERC evenement zijn, en dat is voor mij een plezier, maar ook een extra motivatie tegelijkertijd. We zijn klaar voor een uitdagende strijd met Craig, en niet te vergeten de Tsjechische toppers die in hun thuiswedstrijd zeker kandidaat voor het podium zijn. Veel van hen hebben al een tiental keer aan deelgenomen en weten perfect in welke bochten je risico’s kan nemen en welke bochten je niet moet onderschatten.

Charles Martin (Peugeot): “Ik kan niet wachten om weer achter het stuur van de 208 T16 te kruipen voor dit beroemde evenement! Ik denk dat de ervaring van de Circuit of Ireland ons zal helpen om de zeer specifieke wegen van de Barum Rally goed te kunnen aanpakken. Ik heb erg hard gewerkt om me voor te bereiden op deze rally, vooral door het kijken van onboard video’s. Ik ga proberen in de top 5 te eindigen en ik zal de pre-test, georganiseerd door de Peugeot Rally Academy, gebruiken om te werken aan de setup van de 208 T16, die vorig jaar erg snel was op deze wegen!”

Jan Kopecký (Skoda): “Heel SKODA Motorsport zal er alles aan doen om deze wedstrijd te winnen! Ik denk dus dat we een zeer goede kans maken om de vijfde overwinning in deze wedstrijd op onze naam te kunnen schrijven. Maar natuurlijk moet je bij deze rally op al het onverwachte voorbereid zijn. Ik heb er in ieder geval veel vertrouwen in! We hebben een geweldig team, een geweldige auto, veel ervaring op deze wegen, en we hadden afgelopen jaren ook veel geluk bij het maken van de bandenkeuze aangezien het weer hier altijd erg verraderlijk is! Dus met al deze dingen bij elkaar kom je heel ver in deze wedstrijd. De Barum Rally is echter wel de langste rally in het Tsjechische kampioenschap en voor elke Tsjechische rijder is het elk jaar weer een uitdaging gezien de concurrentie. Als je hier alle grote rijders van het ERC weet te verslaan, dan is dat echt iets heel bijzonders! De Tsjechische fans zullen ons in ieder geval vanaf de eerste dag al toejuichen en ik kan niet wachten om van start te gaan!”

Craig Breen (Peugeot): “Dit wordt mijn derde Barum Rally Zlín. Het wordt een erg moeilijk evenement, zeer snel, maar erg hobbelig. In 2014 waren wij vrij snel uitgeschakeld na een crash, dus deze keer wil ik de fouten voorkomen zodat ik punten kan scoren voor het kampioenschap na twee teleurstellende rally’s op een rij afgelopen maanden. Om dat te bereiken zal ik de volledige steun van mijn team nodig hebben, maar dat zit wel goed!”

Robert Consani (Citroën): “Het zal mijn zesde deelname aan de Barum Rally worden, en hoewel ik nog nooit aan de finish ben gekomen, blijft deze rally mijn favoriet! Het was mijn allereerste rally ervaring in het buitenland en in 2010 keerde ik er dan ook terug vanwege de spectaculaire special stage van Zlín. Mijn doel is dit jaar om aan de finish te komen! Ik heb het nu al zo vaak geprobeerd en het ging elk jaar zo succesvol, totdat we de wedstrijd door verschillende omstandigheden telkens weer moesten staken. Deze wedstrijd draag ik overigens op aan mijn goede vriend Jules Bianchi, die nog steeds in mijn hart en gedachten blijft. De rally is een zeer snelle en hobbelige rally, de concurrentie is er altijd sterk en vooral de lokale rijders zijn zeer snel op deze wegen. De belangrijkste concurrent tijdens deze wedstrijd is toch echt jezelf!”

Dit weekend zullen we u dagelijks op de hoogte brengen van het actuele nieuws rondom deze rally. De rally die morgen van start zal gaan met een special stage in Zlín, en vervolgens de zaterdag en zondag met in totaal meer dan 200 km op snelheid op het programma! Houd de site dus op de hoogte voor actuele verslagen van de Barum Czech Rally!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.