Foto: www.lovebelfast.co.uk

01-04-2015 – Aankomend weekend staat de 3e wedstrijd van het ERC op het programma. De Circuit of Ireland zal ook dit jaar verreden worden rondom Belfast. Het zijn snelle maar smalle asfaltwegen waar o.a. Kevin Abbring vorig jaar nog met de Peugeot 208 T16. Dit jaar geen Abbring, maar toch een groot aantal toppers die voor de winst willen gaan. Hier leest u een interview van een aantal van deze rijders.

Euan Thorburn (Ford Fiesta S2000)“Ik kijk erg uit naar de nieuwe uitdagingen dit jaar! Ik weet niet hoeveel wedstrijden we ons kunnen veroorloven om te rijden, maar de Circuit of Ireland zal zeker een goede start zijn! We hebben heel weinig ervaring op het asfalt, dus we denken dat dit de beste manier is om ervaring op te doen waarmee we in de toekomst willen concurreren op hoger niveau”

Alexey Lukyanuk (Ford Fiesta R5)“Ik ben heel tevreden over de auto, maar zoals altijd, hebben we veel tijd nodig om te wennen aan de nieuwe technologie. We hebben een groot testprogramma gepland voordat we de Ierse rally zullen rijden. De Circuit of Ireland staat vooral bekend om haar jumps en smalle asfaltwegen. Asfalt is een nieuw oppervlak voor mij, maar daar maak ik mij geen zorgen over. Uiteraard zal deze wedstrijd gedomineerd worden door thuisrijder Craig Breen en asfaltspecialist Kajetan Kajetanowicz, maar we zullen onszelf stap voor stap naar een hoge klassering proberen te werken!

Craig Breen (Peugeot 208 T16)“Ik heb geen thuisvoordeel tijdens de Circuit of Ireland, zeker niet meer dan tijdens de andere wedstrijden die ik vorig jaar ook heb gereden. Ondanks dat Ierland geen groot eiland is kom ik nooit in de regio waar de rally wordt verreden. Als ik bij de verkenning aankom dan zie ik de klassementsproeven voor het eerst in een jaar weer. Natuurlijk is het fijn om dicht bij huis te rijden en dat al mijn vrienden en familie tijdens de wedstrijd aanwezig zijn. De steun van de fans, dat bepaald het thuisvoordeel.”

Charles Matin (Peugeot 208 T16)“Dit zal mijn eerste deelname aan een ERC evenement worden en pas mijn tweede in een vierwielaangedreven auto. Maar ik ben ervan overtuigd, omdat ik deel uitmaak van een zeer sterk team, dat de Peugeot 208 T16 goed kan concurreren met andere teams. Het is een krachtige auto, maar ik was aangenaam verrast hoe makkelijk het was om te rijden tijdens de Rally de Tourquet. Je hoeft alleen het hoofd koel te houden en na te denken over je doelstellingen,  meer kon ik niet wensen! Ik ben blij dat ik tips mag ontvangen van de ervaren Craig Breen, die zal ik zeker nodig hebben!

Josh Moffett (Ford Fiesta RRC)“We zijn ons allebei gaan concentreren op de Circuit of Ireland, de Rally de Açores en de Ypres Rally, en dan zien we wel hoe het gaat. We zouden zeker graag willen deelnemen aan de Barum Czech Rally en de Cyprus Rally en als het erg goed gaat willen we nog meer evenementen toevoegen aan de kalender!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.