Foto: www.rallyazores.blogspot.com

24-09-2015 – Dit weekend is het tijd voor de 8e ronde van het Europese Rallykampioenschap: De Rally van Cyprus. Tijdens deze rally zullen er een hoop rijders uit het MERC (o.a. Al-Attiyah, Al Kuwari en Al-Suwaidi) het gaan opnemen tegen de Europese toppers (met o.a. Kajetanowicz, Lukyanuk, Consani en Magalhães). De grote afwezige is Craig Breen, die daarmee de ruimte geeft voor Kajetanowicz om hier eventueel het kampioenschap binnen te gaan halen. Hieronder leest u de voorbeschouwing met hem en een aantal andere rijders over komend weekend.

Raul Jeets (Ford Fiesta R5): “Alle rally’s in het Europese Rally Kampioenschap zijn, met uitzondering van Letland en Estland, nieuw voor ons en het is één groot avontuur om aan deze rally’s deel te nemen! De proeven in Cyprus zijn erg mooi, en het is goed om weer op het gravel te rijden, al is er ook een hoop asfalt!”

Alexey Lukyanuk (Ford Fiesta R5): “De Cyprus Rally is een veeleisende rally tegenover de andere wedstrijden langs de Oostzee. We worstelen nog altijd met ons gebrek aan ervaring, maar we leren erg snel. We zijn ons flink aan het voorbereiden, onder andere op de hitte die we in Tsjechië hadden, en waar we ook nu weer mee te maken zullen krijgen. We hebben oude videobeelden teruggekeken, van de afgelopen jaren, maar ook van nog veel langer geleden toen dit evenement nog meetelde voor het WRC, en ik kan niet anders zeggen dan dat ik dit een prachtige rally vind! De videobeelden (on-board) hebben ons een goede uitleg gegeven over wat er nog te verbeteren viel in de pacenotes. Ook helpt het bij het trainen van de concentratie en de focus, maar er zal nog genoeg moeten gebeuren voordat we aankomend weekend de strijd aan kunnen gaan!”

Kajetan Kajetanowicz (Ford Fiesta R5): “Ik voel mijn hart sneller kloppen voorafgaand aan deze wedstrijd. Omdat ik echt alles zal moeten geven en geen seconden mag laten liggen nu ik de leiding in het ERC in handen heb. Niet alleen dat, maar ook de zeer moeilijke omstandigheden in Cyprus spelen een rol. De zeer hete omstandigheden, het zeer zware parcours waarbij je met één foutje keihard afgestraft kan worden. Daarentegen weet ik nog dat ik als kind zijnde altijd droomde om aan een evenement als deze deel te nemen, maar nooit had verwacht dat die droom ook daadwerkelijk uit zou komen! Dat geeft me toch een goed gevoel om er echt voor te gaan tijdens deze rally, die zo vaak werd gewonnen door wereldkampioenen. Ik waardeer dat mij de kans is gegeven, en ik zal er ook echt alles aan doen om de titel van het ERC binnen te gaan slepen. Je weet natuurlijk nooit hoe het seizoen nog af gaat lopen, maar ik kan nu al zeggen dat dit fascinerende seizoen een groot succes is voor het LOTOS Rally Team!”

Robert Consani (Citroën DS3 R5): “In Tsjechië maakten wij een angstaanjagend ongeluk mee, zeker als je kijkt naar de beelden van de helikopter camera, maar door die crash heeft de Citroën DS3 R5 bewezen een veilige auto te zijn aangezien wij verder ongedeerd zijn gebleven. De auto is weer gerepareerd, maar samen met Delta Rally hebben we besloten om het chassis volledig te veranderen naar een nieuwe. De strijd vooraan zal niet gemakkelijk zijn, maar ik zal, zoals ik begin dit seizoen al zei, alles er aan doen om mee te vechten om de eindzege. We hebben echter niet veel geluk gehad tijdens de laatste rally’s, dus we zullen zien hoever we ditmaal zullen komen.”

Vojech Stajf (Subaru Impreza STi N16): “Onze concurrenten in het ERC2, Butvilas en Botka, wisten erg goed te presteren en daarmee veel punten te pakken in Zlín. Dat zorgt ervoor dat alles nog open ligt in de strijd om de titel, gezien van het systeem van resultaten bij deze klasse. We hadden in eerste instantie wel verwacht dat we tijdens de Barum Rally de titel zouden kunnen binnen slepen, maar nu het toch anders blijkt uit te pakken zullen we ook in Cyprus aan de start moeten komen, aangezien we niet van plan zijn om de strijd op dit moment op te geven. We zijn echter nog wel op zoek naar sponsoren om onze deelname in Cyprus te dekken, zodat we de leiding in het ERC2 niet uit handen hoeven te geven. Ik zal niet kunnen deelnemen aan de Rally van Griekenland, dus zal het er uiteindelijk allemaal op aankomen tijdens de Rally van Zwitserland eind oktober.”

Zaterdag en zondag zullen er 8 proeven op het programma staan, wat een totaal maakt van 16 proeven met een lengte van 204.5 KM. Als u niets wilt missen en op de voet gevolgd wil worden van deze rally, houd dan onze site op de hoogte voor actuele verslagen van de, naar onze mening, toch één van de mooiste evenementen op de ERC kalender. Onvoorspelbaar en spectaculair tegelijkertijd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.