Foto: www.xmedia.ex.ac.uk

10-09-2015 – Dit weekend zullen we wereldtop van de rallysport weer in actie gaan zien tijdens de WK Rally van Australië. Tijdens deze wedstrijd zou huidig kampioenschapsleider Sébastien Ogier definitief kampioen kunnen worden, aangezien teamgenoot Jari-Matti Latvala dit in theorie nog zou kunnen, maar dat is zeer onwaarschijnlijk. Mads Ostberg zal tijdens deze wedstrijd vervangen worden door de Fransman Stéphane Lefebvre, na een ongeluk tijdens het verkennen. Hieronder leest u van hun, en een aantal andere rijders, de verwachtingen voor komend weekend.

Kris Meeke (Citroën): “We zijn niet van plan om vanaf het begin af aan te pushen. Ik zal mijn snelheid moeten handhaven om te voorkomen dat ik tijdens deze wedstrijd opnieuw de fout in zal gaan. Als we daarin slagen, weten we misschien alsnog op een mooie positie te eindigen!”

Thierry Neuville (Hyundai): “De omstandigheden in Australië zijn meestal droog en er is ook vaak mist en stof, dus het kan een erg lastige rally zijn om te rijden. We hebben goed tempo kunnen laten zien tijdens de afgelopen rally’s en proberen deze vooruitgang voort te bouwen en daarmee veel punten proberen te verzamelen voor het kampioenschap.”

Elfyn Evans (Ford): “Ik ervaar de Rally van Australië pas weer voor het eerst sinds 12 maanden, maar ik wil ditmaal de prestaties van vorig jaar verbeteren. Ik weet dat er veel rijders zijn die zullen pushen voor een topprestatie dit weekend, dus als we een top 5 weten te bereiken, is dat een erg goede prestatie gezien onze beperkte ervaring op dit gebied.”

Andreas Mikkelsen (Volkswagen): “Australië is één van mijn favoriete rally’s en vorig jaar wisten ik en mijn navigator Ola Floene daar een aantal goede tijden te klokken. Ik ben ervan overtuigd dat ik een zeer goede kans maak om de WRC Rally van Australië dit jaar op mijn naam te kunnen schrijven! Dat is toch echt wel mijn doel hier, die ik vroeg of laat echt wil gaan bereiken. Dus, kom maar op met de strijd, wij zijn er klaar voor!”

Hayden Paddon (Hyundai): “Ik heb me het hele jaar gericht op dit evenement aangezien dit één van onze sterkste rally’s is! Met name als het droog blijft zijn wij flink in ons voordeel, onder andere omdat we erg bekend zijn op deze wegen. We willen daarom ook proberen aan te vallen voor een podiumpositie, en ondanks dat dat niet gemakkelijk zal zijn, zullen we de beste kant van ons proberen te laten zien. Natuurlijk weet ik dat er in je thuisrally wat extra druk op je ligt om een mooi resultaat te behalen, maar het is zeer geruststellend dat het team de volste vertrouwen in mij heeft om de strijd aan te kunnen gaan!”

Sébastien Ogier (Volkswagen): “Ik hou van de Rally van Australië! We gaan uiteraard, net als in Duitsland voor de zege, wat tot nu toe wel het hoogtepunt van dit seizoen was voor ons team, die perfect werk had geleverd tijdens die rally! Evenals het constructeurskampioenschap met Volkswagen, kunnen we ook het rijders- en navigatorkampioenschap tijdens deze wedstrijd beslissen. We zullen ons best doen om dit te bereiken. Aan het team zal het echter niet liggen, die hebben zich dit jaar al meerdere malen bewezen!”

Ott Tänak (Ford): “Ik heb dit evenement maar één keer gereden en dat was in een Ford Fiesta R5, maar dat verandert mijn tactiek absoluut niet. Het is moeilijk te zeggen hoe competitief we zullen zijn aangezien we deze wedstrijd nog nooit in een WRC hebben bestuurd. Maar ik wil zeker concurreren met de andere rijders en we zullen ernaar streven om minimaal een top 5 te behalen!”

Jari-Matti Latvala (Volkswagen): “In de Rally van Australië, die het best te vergelijken is met de Rally van Mexico en de Rally van Finland, heb je goede referentiewaarden nodig. Die hebben wij en we zullen deze dan ook goed gaan gebruiken tijdens deze wedstrijd. Ik heb erg veel vertrouwen in deze rally. Vorig jaar was het erg spannend en verloren we met een krap verschil van onze teamgenoot Sébastien Ogier. Dit jaar is mijn doel om er weer een spannend duel met hem van te maken, maar dan in ons voordeel!”

Stéphane Lefebvre (Citroën): “Ten eerste moet ik zeggen dat ik het erg spijtig vind dat Mads en Jonas dit weekend niet voor Citroën aan de start kunnen verschijnen, maar tegelijkertijd ben ik Citroën ook erg dankbaar, dat ze mij deze kans gunnen. Citroën heeft de volste vertrouwen in mij. Omdat ik weinig tijd heb gehad om me goed te kunnen voorbereiden op deze wedstrijd, aangezien dat niet de planning was, zal het waarschijnlijk wel een erg zwaar weekend voor ons worden. Citroën legt dan ook niet gelijk de grootste druk op ons, maar ik wil het grootste deel van de rally gebruiken om ervaring op te doen. Als ik tijdens de rally geen fouten maak kan ik misschien punten halen voor het team en dat zou erg mooi zijn!”

Wij zullen u het komende week dagelijks op de hoogte houden van het actuele nieuws rondom deze rally. Met Jari-Matti Latvala en Sébastien Ogier in de hoofdrol, maar zoals u las ook vele anderen die een goede kans denken te maken. We gaan het zien!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.