Foto: www.conradtwenterally.nl

31-10-2015 – Morgen is het alweer tijd voor de spectaculaire seizoensaflsuiter van het Nederlands Kampioenschap (Short) Rally, de Conrad Twente Rally rondom Hengelo! Het belooft weer een groot spektakel te worden, met Erik van Loon, Bob de Jong en Jasper van den Heuvel in de hoofdrol voor de eindzege. Die laatste zal tijdens deze wedstrijd ook het kampioenschap kunnen binnenhalen, en heeft daarom ter gelegenheid van deze wedstrijd zijn vrouw, Martine van den Heuvel, naast zich. Maar wat verwachten de rijders van deze wedstrijd? U leest het hieronder.

Bob de Jong (Citroën DS3 R5): “De Citroën DS3 is een fantastische auto om in te rijden, en we leren er elke proef van elke rally weer beter mee om te gaan! Tijdens de GTC Rally hadden we een fijne rally achter de rug, helaas was het resultaat (8e) daar niet zoals gehoopt, we denken dus dat er tijdens de Conrad Twente Rally zeker nog meer in zit. De basissnelheid is er, we moeten nu alleen nog de puntjes op de i zetten, in Twente zullen we er zeker weer dingen bij leren en daarna hebben we de hele winter om ons goed voor te kunnen bereiden op volgend seizoen, waarin we vol de aanval in willen gaan!”

Antoine van Ballegooijen (Mitsubishi Lancer Evo X): “Dat dit geen makkelijke wedstrijd is, blijkt wel dat in de afgelopen jaren veel verschillende weertypes heeft gegeven aan de rijders. Van een zeer mooi zonnig weer tot en met sneeuw en hagelbuien. Dit in combinatie met afwisselende ondergronden (asfalt/klinkers/gravel) maken dit tot een waar glibber- en glijspektakel.De afgelopen editie die wij hebben gereden, is niet zo goed bevallen. We hebben toen de wedstrijd met technische problemen moeten staken. Deze keer gaan we proberen revanche te halen en een top-klassering te behalen. De auto is na de laatste wedstrijd weer helemaal gecontroleerd en nagekeken. Als het aan de monteurs ligt kunnen we weer volledig vertrouwen op de techniek en ligt de bal bij de rijders. We gaan er voor!!”

Roel van der Zanden (Nissan 350Z): “We hebben in seizoen 2015 voor- en tegenslag gekend. Het jaar begon goed maar de concurrentie was erg hevig. Door technische pech halverwege het seizoen is een klassering in de top 3 mij net ontglipt. Gelukkig is het ons wel nog gelukt Ilse een plaatsje op het erepodium te bezorgen. We hebben hard gewerkt en veel geleerd. Ilse en ik hebben veel vertrouwen in elkaar gekregen en het tempo is goed. De crash in Hellendoorn was natuurlijk erg jammer en heeft gezorgd dat we weer wat vertrouwen terug moesten winnen. Alles loopt nu lekker en we hebben zin in de laatste wedstrijd. Hier kunnen we voor verschillende kampioenschappen nog mooie klasseringen binnen slepen.”

Erik van Loon (Subaru Impreza S14 WRC ’08): “Na de ELE Rally en de Hellendoorn Rally wil ik revanche nemen in deze wedstrijd! In die twee wedstrijden lukte het nog niet en zocht ik naar het goede ritme, tijdens de laatste dag in Hellendoorn vond ik dat en kroop ik naar voren. Dus dat ritme wil ik zondag snel weer oppakken zodat Harmen en ik voor de winst kunnen strijden, want we zullen het niet cadeau krijgen.”

Morgen zijn wij er uiteraard bij om u te voorzien van beeldmateriaal, maar ook van het actuele nieuws rondom deze rally. Voor meer info over tijdschema en proeven, kunt u terecht op www.twenterally.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.