Foto: www.gtcrally.eu

08-10-2015 – Dit weekend staat de GTC Rally op het programma, met o.a. de beruchte ‘Nacht van Achtmaal’, die dit jaar nog zwaarder zal worden nu deze rally van juli naar oktober werd verplaatst. De organisatie mocht in totaal circa 100 deelnemers verwelkomen, die zich verdeeld hadden over de vier verschillende evenementen. Bij de rally zijn Hans Weijs JR en Jasper van den Heuvel toch wel de grootste favorieten voor de eindzege, al zal die laatste vooral met de titel in zijn achterhoofd aan deze wedstrijd van start gaan. Hieronder leest u van een aantal rijders hun voorbeschouwing op komend weekend.

Hans Weijs JR (Ford Fiesta R5): “Ik ga mijn uiterste best doen om te proberen op zijn minst op het podium te eindigen. Ik heb voor het laatst in deze streek gereden tijdens de PLUS Rallysprint van 2008 en mis dus de recente terreinkennis ten opzichte van bijvoorbeeld Bob de Jong, die hier zijn thuisrally rijdt. Ik verwacht ook veel van Jasper van den Heuvel, waar ik in Hellendoorn constant mee in gevecht was.”

Antoine van Ballegooijen (Mitsubishi Lancer Evo X): “De GTC Rally is voor het eerst sinds jaren niet meer in de zomer, maar in de herfst. De wegen rondom Etten-Leur en Roosendaal zullen er dan ook minder schoon bij liggen. De land- en tuinbouw in het gebied is weer volop aan de gang waardoor er zand en modder op de weg kan liggen. Volgens de weersverwachtingen hebben we kans op lichte buien. Persoonlijk vind ik dat goed, want enig glibberen en glijden vind ik wel leuk. Voorafgaande jaren hebben we deze wedstrijd in juli gereden en 2014 was met een 4e plaats algemeen de beste prestatie ooit! De vooruitzichten voor de GTC rally zijn dus positief. De auto’s staan weer paraat, de weersvooruitzichten zijn goed en Stijn van Bree (teamgenoot) kan zijn 2e plaats in de Nissan 350z Challenge binnen gaan halen!”

Johan Faes (Mitsubishi Lancer Evo IX): “k kijk uit naar een tweedaags evenement, dat is wel weer eens leuk. Het is een aanslag op de conditie, maar wel rally zoals rally bedoeld is. Qua competitie zal de strijd tegen de Evo X-en weer lastig worden. De lange rechte stukken en vele haakse bochten zijn in hun voordeel. Ik ben wel benieuwd hoe Jonas Langenakens het gaat doen. De Belg staat ook aan de start met een Lancer Evo IX en is dus onze directe concurrentie. Wij hebben startnummer 5 gekregen en dat lijkt een realistische inschatting te zijn. Zoals het er nu naar uitziet, zal het duel om de eerste plaatsen gaan tussen Hans Weijs en Jasper van den Heuvel, daarna zijn er meerdere gegadigden voor de plaatsen 3,4 en 5. Wij gaan in ieder geval vechten voor een positie in de top vijf!”

Jonas Langenakens (Mitsubishi Lancer Evo IX): “Ik heb in 2011, toen ik Belgisch Gr.N-kampioen werd met een Mitsubishi Lancer Evo X, de GTC Rally gereden. Een mooie wedstrijd, maar helaas ging ik van de baan door een remprobleem. Elk jaar werd ik opnieuw gecontacteerd door de organisatie om opnieuw aan de start te komen. Dit jaar past het precies in onze planning, want zo kan ik onze nieuwe wagen eens goed aan de tand voelen! We hebben nog niet met onze Lancer Evo9 gereden en we weten allemaal dat de Nederlandse Evo’s bijzonder hard gaan. Ons exemplaar is een echte Groep N, terwijl er nogal wat R4’s aan de start komen. Op papier zijn die versies sneller. Voor ons is het belangrijkste dat we een probleemloze wedstrijd af kunnen werken.”

Joachim Wagemans (Mitsubishi Lancer Evo X): “De GTC Rally is mijn thuiswedstrijd. Ik woon in Kapellen, maar ’s avonds run ik Sportza, een sportcafé in Bergen op Zoom, waar mijn vader een vestiging van McDonalds exploiteert. Daarom wil ik heel graag aan de start komen in Etten-Leur. De eerste keer reed ik met een Ford Fiesta R2, vorig jaar met een Ford Fiesta R5 en dit jaar krijg ik de kans om met de Mitsubishi Lancer EvoX R4 van Han Hoendervangers te rijden. Het is pas mijn tweede rally met een 4×4, dus de verwachtingen zijn bescheiden. We komen aan de start om ons te amuseren. Natuurlijk wil ik Han bedanken voor het vertrouwen! Ik heb de finish van de GTC Rally echter nog niet gezien. Hopelijk lukt het dit jaar wel…”

We gaan het zien! Wij van www.rally-world.nl zullen u aanstaand weekend voorzien van beeldmateriaal en nieuws van deze rally. De deelnemerslijst en het tijdschema zijn terug te vinden op www.gtcrally.eu

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.