Foto: www.biser3a.com

01-07-2015 – A.s. weekend staat de 72e editie van de LOTOS Rally Poland weer voor de deur, meetellend voor het World Rally Championship. Tijdens dit evenement zullen we het hoogste staaltje uit de rallysport weer in actie zien tijdens dit gravel evenement. De rally die vorig jaar nog werd gewonnen door Sébastien Ogier (foto), nadat hij zijn teamgenoot Andreas Mikkelsen op de knieën wist te krijgen. Maar wat gaat er dit jaar gebeuren? We vroegen het aan diverse WRC rijders, wat hun vooruitzichten zijn voor dit weekend.

Sébastien Ogier (Volkswagen): “We hadden een heel goede strategie in Italië toegepast en namen risico waar dat nodig was. Ik ben niet van plan om deze strategie om te gooien voor Polen, omdat ik ook deze wedstrijd wil winnen! Om dat te doen, moet je risico durven te nemen!”

Hayden Paddon (Hyundai): “Ons resultaat in Sardinië heeft ons meer vertrouwen gegeven en het publiek verwacht waarschijnlijk meer van ons nu, maar we laten ons niet meeslepen door hen. Ons plan en aanpak blijft hetzelfde, en we zien vanzelf wel waar we terechtkomen!”

Thierry Neuville (Hyundai): “We hebben goede herinneringen aan de editie van vorig jaar in Polen, waar we met een mooie 3e plaats de rally wisten af te sluiten en regelmatig snelste tijden reden! Ik geniet echt van de snelle, vloeiende structuur van de etappe’s!”

Ott Tänak (Ford): “Je moet nagaan dat de snelheden in Polen zo hoog gaan dat je zeer nauwkeurige pacenotes en 100 procent vertrouwen in je navigator nodig moet hebben! Eventuele fouten zijn zeer moeilijk te corrigeren… één aarzeling kan ervoor zorgen dat je tijd en snelheid laat liggen op de proeven.”

Kevin Abbring (Hyundai): “Ik wist het JWRC in Polen te winnen in 2009. Het is een zeer snelle, zanderige rally met smalle stukjes in het bos. Het is mijn eerste WRC evenement op het gravel en ik moet nog altijd wennen aan de auto. Het zal dus belangrijk zijn om goede pacenotes te maken en het ritme dit weekend goed op te bouwen!”

Jari-Matti Latvala (Volkswagen): “Ik heb nog wat goed te maken met de WK Rally van Polen. Ik verloor veel tijd vorig jaar, nadat de ophanging van de auto flink was beschadigd! In 2009 stond ik op een sterke 2e positie toen ik helaas uitviel op de laatste stage. Ik probeer dit zo snel mogelijk te vergeten! En concentreer me op de positieve gedachte. Ik won in Portugal en we hadden een goed tempo in Italië, dus ik blijf optimistisch!”

Kris Meeke (Citroën): “Ik ben blij om terug te zijn op de snelle wegen van deze rally! Hoewel 90% van de wegen nieuw / veranderd zijn, zal dat de moeilijkheidsgraad niet veranderen en daarbij hou ik van dit soort proeven! We waren erg competitief in de eerdere rondes, en het hoogtepunt blijft uiteraard de overwinning in Argentinië! De DS 3 presteert in zeer hoge snelheden, en is in korte tijd erg verbetert!”

Mads Ostberg (Citroën): “Na enkele ruige rally’s op een rij, zijn we in staat om hier anders te gaan rijden. Ik heb een aantal herinneringen aan onze laatste paar uitstapjes in Polen, omdat we altijd snel zijn geweest op dit oppervlak!”

Andreas Mikkelsen (Volkswagen): “Als je deze rally wilt winnen, moet je alles geven! Je moet de volste vertrouwen hebben in je pacenotes en je moet risico durven te nemen! De straten zijn erg smal, en we willen ons niet veroorloven om er in een klein bochtje vanaf te gaan, daarom zullen we erg alert zijn op komend weekend! We zijn goed voorbereid en het gevoel is goed, dus laat de rally maar komen!”

Elfyn Evans (Ford): “Dit is echt een snel evenement die een schok zal worden voor het systeem na een relatief langzame reeks van rally’s. Het is altijd weer een uitdaging om terug in de stroom te komen van de ‘high-speed’ rally’s, die we dit jaar nog vaker terug zullen zien komen!”

De WK Rally van Polen zal verreden worden van 2-5 juli 2015 rondom Mikolajki, waar de rijders meer dan 300 kilometer over de snelle gravelwegen van Polen op snelheid zullen afleggen. Wij van Rally-World zullen u elke dag actueel op de hoogte brengen van het nieuws rondom deze rally!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.