Foto: www.racexpress.nl

03-09-2015 – Dit weekend staat de 56e editie van de ConXion Omloop van Vlaanderen weer op het programma. Een wedstrijd die vroeger gedomineerd werd door veelvoudig kampioen Pieter Tsjoen, maar de laatste jaren een ware strijd is tussen concurrenten Loix en Princen, die ook dit jaar weer de strijd met elkaar aan zullen gaan. Daarbij is deze rally in Roeselare ook een evenement die elk jaar opnieuw weer veel Nederlanders trekt, en ook dit jaar is dat niet anders. Hieronder leest u een voorbeschouwing met verschillende rijders die komend weekend van start zullen gaan.

Bert Coene (Mitsubishi Lancer Evo X): “Voor ons zal het na het goeie resultaat in Staden wat moeilijker worden om vooraan mee te spelen, met 5 nieuwe R5 wagens, 2 WRC’s en nog enkele sterke Lancers (Pyck, Faes, Vermeeren) zal het drummen worden om binnen de top 10 te eindigen. Toch gaan we er alles aan doen om een plaatsje in de top 10.”

Freddy Loix (Skoda Fabia R5): “We hebben getest voor Michelin en  ŠKODA. Op die manier zijn we toch een beetje in het ritme gebleven al gaat er uiteraard niets boven een wedstrijd. Met wat meeval kunnen we onze derde titel op rij winnen, maar dan moet ik hopen op pech van mijn rechtstreekse concurrenten en daar hou ik niet van. Ik heb een ruime voorspong op Guillaume Dilley en Vincent Verschueren maar ik win een titel liever in de wedstrijd in plaats van dat één van hen pech zou krijgen. Dat is voor niemand leuk. En eerlijk, kiezen tussen of de titel of de zege wil ik niet. Ik ga voluit voor de zege en als dan zou blijken dat ik daardoor ook de titel zou pakken dan zou dat fantastisch zijn. Maar eerlijk, we zijn op dit moment niet bezig met de titel.”

Johan Faes: (Mitsubishi Lancer Evo IX): “Ik vind de Omloop van Vlaanderen een fantastisch mooie wedstrijd. Het heeft de allure van een hele grote rally, maar is toch lekker compact. Combineer dat gegeven met het meer dan hartelijke onthaal (om het op zijn Belgisch te zeggen) en het feest is compleet. Ons team heeft inmiddels een vriendschappelijke band opgebouwd met de familie DeMeestere. Vader Joost is wedstrijdleider en de dochters zijn zeer betrokken bij de organisatie. Dat maakt dat deelnemen aan de Omloop voelt als thuiskomen. De proeven liggen mij wel, hoewel de organisatie dit jaar heel veel wijzigingen heeft aangebracht. Hierdoor wordt het toch weer eventjes aftasten.”

Stephen Wright (Ford Fiesta R5): “In de eerste plaats wil ik net zoals voor de Sezoensrally alle gelegenheidssponsors danken die de oversteek naar België deze keer weer mogelijk maken voor ons. Ook de organiserende club toont zich erg gastvrij en dan is het een plezier om naar België te komen! In de Omloop van Vlaanderen behaalde ik in 2014 mijn beste resultaat in de Peugeot 208 Trophy. In tegenstelling tot Bocholt kén ik deze wedstrijd dus wel een beetje. Ik hou van de proeven in en rond Roeselare en ben benieuwd hoe ik voor de dag zal komen op bekend terrein. We hebben alleszins genoeg concurrenten in de R5-klasse om de vergelijking te kunnen maken!”

Vincent Verschueren (Citroën DS3 R5): “Het parcours van de Omloop ligt me zelfs iets beter dan dat van Ieper. Ik rijd graag in Roeselare! Het wordt weer een mooi gevecht tussen de R5’s. Ik vind het geweldig dat Kris Princen er ook weer bij zal zijn, want ik ben echt onder de indruk van wat hij dit jaar getoond heeft, ook in Ieper. We zullen nog moeten pushen om hem achter ons te houden in het kampioenschap, maar hoe meer snelle piloten er aan de start staan, hoe plezanter de strijd! Misschien kunnen we samen Freddy Loix onder druk zetten om het kampioenschap spannend te houden.”

Didier Dusquene (Ford Fiesta R5): “Ik heb de Omloop de voorbije drie jaar niet meer gereden, maar het is wel de nationale rally waarin ik de mooiste resultaten behaalde. In 2010 werd ik vijfde algemeen en in 2009 zesde. De proeven van Houthulst en Koolskamp heb ik nog niet gereden, maar dat mag geen excuus zijn. De proeven liggen me, behalve de Zoning. Omdat ik deze keer vlak achter Vincent Verschueren zal starten op de Zoning, wordt het interessant om de R5’s met elkaar te vergelijken en kan ik misschien ook wat stelen met de ogen over de te volgen. Ik ga me niet meten met Freddy Loix en Kris Princen. In Ieper zaten we in de buurt van de tijden van Vincent Verschueren op sommige proeven, maar ik mis nog de regelmaat om dat een ganse rally vol te houden. Als we deze keer wel dat tempo aan kunnen houden, dan moeten we dichter bij Vincent blijven en komt het podium misschien wel in zicht…”

Morgen gaan de eerste proeven al van start en over enkele dagen zullen we weten wie hier de zege gaat pakken in Roeselare! Houd de site op de hoogte voor al het actuele nieuws rondom de Omloop van Vlaanderen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.