Afbeeldingsresultaat voor omloop van vlaanderen 2015

Foto: Thibault Lefebvre

01-09-2016 – Met de Omloop van Vlaanderen, de 7e wedstrijd van de totaal 9 wedstrijden op de Belgische Rallykalender, in zicht gaat de tweede helft van het Belgian Rally Championship dit weekend van start rondom Roeselaere. De grote afwezige is de inmiddels kampioen en de ex-winnaar van deze wedstrijd Freddy Loix, maar daartegenover kwam er toch een mooi deelnemersveld aan de start.

 

Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5): Ondanks de afwezigheid van Loix, is er voor Vincent Verschueren en Veronique Hostens geen gebrek aan concurrentie in Roeselaere. De Skoda Fabia R5 van GoDrive wist eerder dit jaar al een aantal podiumposities te klasseren, maar als het geluk aan zijn zijde staat kan Verschueren dit weekend zelfs voor de overwinning meestrijden tijdens één van zijn favoriete wedstrijden.

“Ik heb al vaker gezegd dat ik bewondering heb voor Kris Princen, die verschrikkelijk snel is,” vertelt Vincent, “Toch wisten we hem in Ieper, totdat ik fysiek in de problemen kwam, voor te blijven. Ik ben blij dat hij er bij is in Roeselaere, want dat belooft alvast een mooi gevecht te worden. Verder ben ik benieuwd naar de tijden van de andere Skoda’s van Ten Brinke en Debackre, terwijl Claudie Tanghe de proeven ook echt wel kent. En dan zijn er nog twee dikke WRC’s van Erik Wevers en vooral Chris van Woensel, ik kijk er echt naar uit!”

 

Kris Princen (Peugeot 208 T16): Ook zonder kersvers kampioen Loix kan Kris Princen zijn borst nat gaan maken tegen o.a. de WRC’s die de strijd met hem zullen aangaan. Desondanks gaf de Peugeot-rijder aan geen schrik te hebben van de komst van de WRC’s. De winnaar van de 2014-editie van deze wedstrijd is dan ook als topfavoriet aangetipt voor de eindzege, maar dit weekend moet hij die naam wel weten waar te maken als de praktijk duidelijker zal worden.

 

Bob de Jong (Citroën DS3 R5): Na een lange tussenstop sinds de harde crash die Bob de Jong en Bjorn Degandt eerder dit jaar tijdens de Rally van Spa meemaakten, is hun rentree komend weekend een feit. De Citroën DS3 R5 van DDG Motorsports is helemaal opnieuw opgebouwd, en heeft nu ook de laatste specificaties ontvangen van Citroën Racing. De Jong heeft al eerder deze week getest op Niederrhein en is klaar voor de strijd.

 

Bernhard ten Brinke (Skoda Fabia R5): Kort na zijn WK-comeback tijdens de Rally van Duitsland vervolgt Bernhard ten Brinke dit weekend zijn seizoen tijdens de Omloop van Vlaanderen. Hij zal wederom bijgestaan worden door zijn vertrouwde navigator Davy Thierie en het team van WeversSport. Voor Ten Brinke is deze wedstrijd belangrijk, want hij rijdt niet alleen voor een topklassering, maar wil zich ook opwarmen voor de Hellendoorn Rally over twee weken.

“Ik wil verder gaan waar ik in Trier gebleven ben; nog meer snelheid vinden in de Skoda Fabia R5,” stelt Bernhard vast, “Niet voor niets heb ik deze wedstrijd op mijn kalender gezet. De proeven zijn snel en uitdagend, waarbij je veel zal moeten ‘couperen’ zoals de Belgische rijders dat zeggen. Tijdens de Omloop wil ik dan ook het maximale uit mezelf halen. Wel had ik tijdens de Duitsland Rally al gemerkt dat er veel uren nodig zijn om de Skoda Fabia R5 echt te leren kennen. We hopen dan ook dat we nu bereid zijn te vechten voor een top 3-klassering. Het deelnemersveld moeten we echter niet onderschatten, met de snelle Belgische R5-rijders op de lijst en de WRC’s waaronder die van Erik Wevers. Die zal ik moeilijk bij kunnen houden. Uiteraard kijk ik ook enorm uit naar Hellendoorn, maar dat zijn zaken voor later. Nu wil ik me volop gaan concentreren op komend weekend.”

 

Claudie Tanghe (Ford Fiesta R5): Teamgenoot Cédric Cherain wist vorig weekend nog een topklassering voor Team Floral binnen te halen tijdens de Barum Czech Rally Zlín en eindigde daar als negende. Dit weekend is het echter weer de beurt aan Claudie Tanghe om zich als outsider voor de eindzege te bewijzen met een mooi resultaat. Zelf gaf Tanghe echter aan voorzichtig te willen doen met het vaststellen van zijn doelstellingen.

“Voor mij is het het belangrijkste dat we ons amuseren,” lacht Claudie “Als dat het geval is, dan volgen de resultaten vanzelf. Het plezier was voor mij ook de rede dat we de Barum Rally zelf oversloegen aangezien ik met twee grote wedstrijden in een week niet optimaal kan genieten en mijn voorkeur toch uitgaat naar deze wedstrijd. Het parcours van de Omloop van Vlaanderen is niet mijn lievelingsparcours. Het is dan ook niet bepaald een makkelijk parcours, aangezien de snelheid op veel proeven heel hoog ligt. Het zal ongetwijfeld een enorm spannende strijd gaan worden tussen ons en de andere R5’s.”

 

We gaan zien hoe de strijd in Roeselaere gaat aflopen. Houd vooral onze site op de hoogte om van het laatste nieuws op de hoogte gehouden te worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.