Foto: www.race2fast.com

15-04-2015 – Aanstaande zaterdag staat de 2e wedstrijd van het Nederlands rallykampioenschap. Met een deelnemersveld van circa 90 deelnemers zal het een groot spektakel worden rondom Putten! Maar, wie komen er allemaal en wat zijn de verwachtingen van een aantal rijders? Hier leest u een aantal interviews van diverse rijders.

Antoine van Ballengooijen (Mitsubishi): De Mitsubishi Lancer Evo X heeft de TankS Rally zonder problemen doorstaan en behoefde alleen wat algemeen onderhoud. Het vertrouwen in de auto is groot en we willen de stijgende lijn die we in handen hebben ook doorzetten in Putten. Er zal voldoende tegenstand zijn gezien het grote aantal Evo’s dat op de deelnemerslijst prijkt. Toch denken we een goede kans te maken om hoge ogen te gooien.”

Wouter Ploeg (BMW): ““De TAC Rally is een prachtige wedstrijd waar ik graag gereden had. Het was echter niet te doen om naar Tielt te gaan door zakelijke beslommeringen. Ik ben de organisatie in Tielt dankbaar voor hun begrip. Het afzeggen van de TAC Rally betekent dat de pijlen nu volledig op een goed resultaat in Putten gericht zijn. De auto staat klaar bij Reconsales. Daar hoeft eigenlijk niets aan te gebeuren om aanstaande zaterdag goed voor de dag te kunnen komen”

Roel van der Zanden (Nissan): ” “Ik ben erg benieuwd naar Putten. Vorig jaar was het er erg nat en vettig. Veel rijders hadden toen moeite de auto’s over de proeven te sturen en, om eerlijk te zijn, hebben we dat met de TankS wel weer gezien. Ik hoop op mooi droog weer zodat Ilse en ik serieus op scherp kunnen rijden. De auto is er klaar voor en we zijn er erg op gebrand de potentie er ook uit te gaan halen.”

Diter Toprek (Nissan): “De TankS Rally is niet mijn rally. Op één of andere wijze ligt die rally mij helemaal niet. De resultaten zijn dan ook altijd zeer teleurstellend. Putten is een nieuwe rally voor mij, dus kan ik er volledig open instappen. In Renaldo heb ik het volste vertrouwen, nu nog ff omzetten in de juiste snelheid.”

Stijn van Bree (Nissan): “Na afloop van de TankS Rally heb ik de onboard videobeelden bestudeert. In Putten willen wij namelijk een tandje bij gaan zetten. Uit de beelden bleek dat we moeten werken aan het bepalen van onze rempunten. Daar is volgens mij nog veel winst te halen. De snelheid en het bochtenwerk is goed maar later remmen kan het verschil gaan uitmaken. We richten ons op de derde plaats in de 350Z Rally Challenge. Het verschil met de nummer drie is slechts twee punten.” Nog 3 dagen, dan is het eindelijk zover! Mooi weer, 4 geweldige klassementsproeven en een prachtig deelnemersveld, waarbij zelfs een aantal buitenlanders aan de start staan! Met een stuk of 10 kanshebbers voor de zege kunnen we een ware strijd verwachten in Putten, of is het Jasper van den Heuvel die zijn thuiswedstrijd toch het beste weet te berijden. We gaan het zien!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.