Foto: www.autosportvision.nl

30-04-2015 – Aanstaand weekend staat de 32e editie van de Rallye de Wallonie weer voor de deur. Ook dit keer mag de organisatie weer een prachtig aantal toppers aan de start verwelkomen. Enkele van deze toppers zijn geïnterviewd over hun verwachtingen tijdens deze rally, hun verhalen leest u hieronder.

Freddy Loix (Skoda): “De Rally van Wallonië is een wedstrijd op maat van de WRC’s en Porsches. Bepaalde klassementsritten zijn heel erg breed waardoor de WRC’s en Porsches hun volledige vermogen kunnen gebruiken. Als de weersomstandigheden het toelaten natuurlijk. Maar los van de aanwezigheid van WRC’s, R5’s en Porsches gaan wij met onze Skoda Fabia S2000 uit van onze eigen kracht! Net zoals de voorbije wedstrijd is de tactiek poepsimpel. Aanvallen vanaf de eerste meter en niet omkijken maar gas geven.”

Tim van Parijs (Porsche): “De Wallonie is echt een rally waar we de kwaliteiten van de Porsche optimaal kunnen benutten. In vergelijking met de 996 GT3, waarmee ik een paar jaar geleden in een snelle situatie even van de baan ging, is de 997 GT3 veel stabieler, wat natuurlijk een pak meer vertrouwen geeft. We hebben, samen met Fabio Lazzerini, hard aan de ophanging gewerkt. De tractie en baanvastheid van de Porsche is fenomenaal en dat wil ik dit weekend nog eens bewijzen.”

Vincent Verschueren (Citroën): “Het is een wedstrijd die me wel ligt. De snelle proeven zijn prachtig. Maar, ik wil in de eerste plaats eens een wedstrijd zonder problemen afwerken. Zowel in Spa als in Tielt verloren we erg veel tijd door een mechanische breuk in de transmissie. Hopelijk blijven we daar deze keer van gespaard. Aan de voorbereiding zal het niet liggen, want na elke wedstrijd wordt alles gecontroleerd en we vervangen veel onderdelen preventief zelfs vroeger dan voorgeschreven door Citroën.”

Michiel Becx (Ford): “Bij de verkenningen afgelopen weekend is het me al snel duidelijk geworden. Dit wordt geen gemakkelijke rally voor mij. Voor verschillende proeven heb je een hart zo groot als een turbo nodig. Blinde en snelle bochten volgen elkaar in rap tempo op, om maar niet te spreken van de talloze topjes en diepe dalen. Natuurlijk gaan we er goed voor zitten om er het maximale uit te halen, maar als we wat verder achterop finishen dan normaal, zal ik mijn nieuwe navi Kris niet de schuld geven. wél het enorme sterke deelnemersveld, of mijn nog iets te kleine rally-hart!”

Polle Geusens (Peugeot): “Er is veel meer concurrentie in R2 dan in Tielt en dan wil ik graag voluit strijden voor wat ik waard ben. Met Xavier Baugnet, Cédric De Cecco, Caren Burton, Adrian Fernémont en Stephan Hermann, staan er een paar serieuze kleppers aan de start. Maar, de snelle proeven liggen me wel. We zullen zien hoe ver we komen. We hebben alles weer gecontroleerd en de slijtage aan het sperdifferentieel was aanzienlijk, dus dat hebben we vervangen. De Rally van Wallonië is een erg lange wedstrijd, met 250 km tegen de chrono. Dan kan je niets aan het toeval overlaten. Als piloot heb ik altijd wel respect voor de mechaniek.

De Rallye de Wallonie is de derde manche van het BRC en wordt van vrijdag 1 mei tot en met zondag 3 mei verreden rondom Namur. Voor meer actueel nieuws over deze rally kunt u de website in de gaten houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.