Foto: www.leredacteurauto.be

05-11-2015 – Het Nederlands Rallyseizoen mag dan misschien wel afgelopen zijn, in België zal aankomend weekend het rallygeweld echter opnieuw losbarsten in Huy tijdens de Condroz Rallye! Tijdens dit evenement mocht de organisatie maar liefst 9 WRC’s en zelfs 10 R5’s in ontvangst nemen! En met een deelnemersveld van totaal 144 rijders kan het niet anders dan een groot spektakel worden voor het publiek. Maar niet alleen voor hen, ook voor de teams zal het een spraakmakend weekend worden, en van een aantal rijders leest u de voorbeschouwing hieronder.

Cédric Cherain (Citroën DS3 WRC): “Voor André en mezelf is het kampioenschap verkeken, daarom mikken we op de algemene overwinning. In de Condroz staan er altijd veel WRC’s aan de start. In overleg met D-Max hebben we beslist om te starten met een DS 3 WRC. D-Max heeft trouwens nog wat recht te zetten na de opgave van Petter Solberg vorig jaar. In vergelijking met een R5, is de WRC op alle vlakke beter: Motor, remmen, alles is efficiënter. Sommigen vinden dat wij op papier favoriet zijn, maar ik ben geen Sébastien Loeb. Ik heb niet zoveel kilometers in de benen met een WRC. We zullen eerst moeten afwachten of ik de wagen snel onder de knie krijg. Maar, als ik 95% van het potentieel van deze WRC kan benutten, zal ik niet ver van de zege zitten. We kruisen onze vingers…”

Vincent Verschueren (Citroën DS3 R5): “Veronique had me vorig jaar, toen de kalender bekend werd gemaakt, al gezegd dat ze de Condroz om professionele redenen niet zou kunnen rijden. Aanvankelijk was het de bedoeling om samen met Stéphane Prévot te rijden, maar de Condroz bleek heel moeilijk in te passen in zijn agenda. Ik zal nu rijden met Robin Buysmans, een copiloot die ook enorm veel ervaring heeft. Ik heb tijdens de verkenningen al gemerkt dat het goed zit. Ik wil niet teveel denken aan het kampioenschap, maar gewoon mijn eigen wedstrijd rijden, zo hard mogelijk trappen en zien waar we eindigen. Ik verwacht dat Kris Princen de te kloppen man zal zijn bij de R5’s, maar het is een lange wedstrijd, dus er kan van alles gebeuren!”

Stéphane Lhonnay (Skoda Fabia WRC): “Sinds de Wallonie 2014 en de knappe prestaties van Benoit Allart in het Belgisch kampioenschap, ben ik overtuigd van het potentieel van de Fabia. Zeker omdat de wagen bijgestaan wordt door Aldero, een team met veel ervaring op Belgische parcours. Het is niet de recentste WRC, en dus ook niet de duurste. Daardoor kan ik voor de wedstrijd voldoende testen en over de juiste banden beschikken om mijn ambitie waar te maken. Ik heb twee jaar bijna niet meer gereden en ik zal deze WRC ontdekken, dus ik ben zeker geen favoriet. Toch wil ik mijn 20ste Condroz bekronen met een mooi resultaat. Met een vijftiental auto’s die in aanmerking komen voor een Top 5, is het startveld van hoog niveau. Ik hou van moeilijke omstandigheden, maar de WRC’s zijn bij mooi weer, zoals in 2011, toch in het voordeel.”

Xavier Baugnet (Ford Fiesta R5): “Ik vrees dat ik misschien wel wat ritme zal missen, mijn enige wedstrijd in 2015 was de Rally van Wallonië met een Fiesta R2, maar dat is ook al geleden van eind april. Ik kijk zeker uit mijn tweede kans met een Fiesta R5. We gaan nog even testen voor de wedstrijd om de wagen terug onder de knie te krijgen. Er staan heel wat grote kanonnen aan de start in Hoei.  In principe zijn de WRC’s bij droog weer oppermachtig, maar de voorspellingen evolueren naar wisselvallig weer. Hoe moeilijker de omstandigheden, hoe beter voor de R5’s, maar zelfs als het droog blijft zijn de proeven erg glad in de Condroz. Ik kijk in de eerste plaats uit naar de strijd met de andere Ford Fiesta’s R5.”

Johan Faes (Mitsubishi Lancer Evo IX): “De proeven zijn wederom erg mooi, maar ook heel erg moeilijk. Op sommige stukken ligt de snelheid heel hoog. Er zit bijvoorbeeld een lang recht stuk van ruim een kilometer in, dan tikt onze Mitsubishi Lancer Evo 9 toch al gauw de 220 km per uur aan. Dit jaar zit er relatief veel onverhard in de proeven. Dat onverhard is ook nog eens slecht en slopend voor de auto. We moeten ervoor waken geen lekke band te krijgen. Aan de Condroz Rallye heb je je handen als het droog is al meer dan vol. Als het ook maar een beetje gaat regenen, wordt het spiegelglad. Desondanks hebben wij er zin in en hopen dat het weer een heel mooi weekend gaat worden. Aan de entourage zal het zeker niet liggen!”

De rijders kunnen in ieder geval niet wachten, en de fans zeker niet! Houd de site dus op de hoogte om niets te missen van deze rally!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.