Foto: www.rallye-sport.fr

28-10-2015 – Dit weekend staat, naast de Rally van Denemarken (WERC) en de Conrad Twente Rally (NRK), ook de seizoensafsluiter van het ERC op het programma in Zwitserland, waar de Internationale Rallye de Valais dit weekend verreden wordt. Dit evenement zal morgen al van start gaan en zaterdagmiddag zal de eerste rijder over de finishlijn komen. De inmiddels Europees kampioen, Kajetan Kajetanowicz, is er dit keer niet bij. Wel kunnen we spektakel verwachten van zijn concurrenten van afgelopen jaar, waaronder Craig Breen, die van plan is de vierde overwinning van het seizoen op zijn naam te schrijven. Wat hij, en een aantal andere rijders verwachten van dit evenement leest u hieronder.

Antonín Tlutsák (Skoda Fabia S2000): “Ik hou veel van de Rallye du Valais! Ik denk dat dit voor het ERC zeker de beste afsluiter van het seizoen is omdat bijna alle soorten verharde wegen die je je maar kunt bedenken erin voorkomen. In het verleden was ik in staat mee te strijden om het podium, alleen zijn de laatste jaren wat ongelukkig voor ons afgelopen. Ik hoop dat dat dit jaar beter zal zijn! Ik heb echter geen asfaltrally meer gereden sinds de Barum Rally in Tsjechië, maar de monteurs hadden weer hard hun best gedaan om de auto in staat te krijgen voor de Rally van Cyprus en de Acropolis Rally in Griekenland. Ik heb niet getest in Tsjechië voorafgaand deze wedstrijd, maar het vertrouwen in de auto is er zeker!”

Craig Breen (Peugeot 208 T16): “Het is jammer dat het kampioenschap nu, naar zo’n drastische beslissing, beslist is geworden. We kenden een erg sterke eerste helft van het seizoen! Maar sinds de Ypres Rally bleef het pechduiveltje maar op komen duiken bij onze Peugeot, en vanaf die rally begonnen we het kampioenschap op de daaropvolgende rally’s langzamerhand weg te geven aan Kajetan. In Griekenland hadden we echter nog de kans om de titel van hem af te houden! En we stonden, met nog één bouclé te gaan, op een positie waarbij we nog een goede kans maakten hem voorbij te gaan. Ik denk dat, als we die proeven nog hadden mogen rijden, de uitslag er anders had uitgezien. Helaas heben de ‘goden’ van de Acropolis Rally ons in de steek gelaten en dus was het kampioenschap beslist. Dit weekend probeer ik gewoon het hoofd koel te houden en hopelijk weten we dan nog een mooi resultaat neer te zetten tijdens de seizoensafsluiter!”

Bruno Magalhães (Peugeot 208 T16): “We waren erg teleurgesteld na onze matige prestatie in Griekenland. Ik heb met onze sponsoren gesproken, en ze laten zien dat ik nog een kans had de prestatie in het kampioenschap te verbeteren, want om met zo’n teleurstellende rally de winterstop in te gaan, dat wil natuurlijk niemand, vooral niet als er nog een wedstrijd op het programma staat! Mijn sponsoren waren gelukkig enthousiast over mijn prestaties van de andere rally’s uit dit seizoen en dankzij hen mocht ik ook tijdens dit evenement weer aan de start staan. Ik heb de rally vorig jaar ook gereden, maar toen verliep het ook niet helemaal vlekkeloos. Dit kwam vooral omdat de ervaring op de wegen van Zwitserland ons ontbrak. Ik hoop eigenlijk niet dat het gaat sneeuwen, want daar zijn we ook te onervaren op voor een goed resultaat, en ik wil mijn positie in het kampioenschap echt proberen te verbeteren!”

Miroslav Jakes (Citroën DS3 R5): “Dit seizoen is tot nu toe niet het beste seizoen geweest. Ik miste de eerste ronde van het Tsjechisch kampioenschap, omdat Bryan Bouffier toen onze auto bestuurde, en op alle andere evenementen had ik voornamelijk problemen en pech. Daarom hebben we besloten de laatste ronde van het Tsjechisch Rallykampioenschap te laten vallen om hier tijdens de Rallye du Valais aan de start te komen. Ik kijk erg uit naar komend weekend, het evenement is tevens niet zo onbekend voor mij, omdat ik vorig jaar nog deel uitmaakte van het team van Antonín Tlutsák.”

Emil Bergkvist (Peugeot 208 T16): “Na onze titel in het ERC Junioren kampioenschap kijk ik erg uit om mijn debuut te maken in deze wagen! Zo’n kans krijg je immers niet zomaar. Ik ben Opel Motorsport heel erg dankbaar dat ze me deze rally vrijgegeven hebben en me deze kans gunnen! Eigenlijk kunnen we gewoon spreken van een fantastisch seizoen beloond met de titel, maar met dit erbij kunnen we toch wel spreken van een kers op de slagroomtaart!”

U kunt deze rally dagelijks op de hoogte houden op onze website, waar we onze dagelijkse verslagen plaatsen, maar als u echt niet kan wachten, kunt u de live resultaten volgen op: www.fiaerc.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.