Foto: www.patsunrallyfotografie.nl

28-04-2015 – Aanstaande weekend staat naast de Rallye de Wallonië, ook in Duitsland weer een rally op het programma. De Rallye Sulinger Land, eerder nog meetellend voor het Nederlands kampioenschap, telt alsnog verrassend veel Nederlanders. We blikken alvast vooruit met een aantal Nederlanders.

Zo zijn Wouter Ploeg en Harm van Koppen weer van de partij. Na een teleurstellende thuisrally in Putten willen beiden mannen scoren tijdens deze rally, die ook meetelt voor het WERC. Ploeg en Van Koppen starten ook deze rally weer in hun spectaculaire en snelle BMW 1M Coupé met startnummer 9 achter de Duitse top. In de TankS Rally pakten beiden mannen de winst in deze cup, het OVD Groep Rallyteam gaat proberen dit te herhalen aankomend weekend.

Aangezien de wedstrijd ook meetelt voor het WERC, mag Brouwer Rallysport uiteraard niet ontbreken. Gerben Brouwer, regerend kampioen in deze cup, wil dit jaar zijn titel verdedigen! Dat zal niet makkelijk worden, nadat Brouwer/Kroeze uitvielen in eigen land tijdens de TankS Rally. Toch gaan beiden mannen de draad weer proberen op te pakken tijdens deze rally. Een andere rijder uit dit team is Pierre Brouwer, die ook wat heeft goed te maken met zijn Volvo 240 Turbo na het uitvallen in Putten. Ook Pierre en navigator Paul Helmink zijn weer helemaal klaar voor deze wedstrijd!

Thom de Jong zal één van de belangrijkste tegenstanders worden voor Pierre Brouwer deze rally. Ook De Jong en navigator Sjoerd Weernink starten in een Volvo 240 Turbo en zijn al heel wat jaren bekend op de paden in Sulingen. Daardoor zijn De Jong en Weernink een gevaar als het gaat om de winst in deze klasse!

Deze wedstrijd telt niet alleen mee voor het WERC, maar ook voor de 325i challenge, waar het complete deelnemersveld ervan weer aan de start staat! Henk Bakkenes en Aaldert Aaltink, regerend kampioen, zijn opnieuw de grote favoriet. Maar niet alleen zij, ook Bjorn Scherff, Bas Slob, Jaap Gezelle Meerburg en vele anderen zullen er alles aan doen Bakkenes te stoppen in Sulingen!

Hans Weijs SR en Wim Vleugels zijn dit jaar ook weer van de partij. Beiden mannen rijden een sterk seizoen in de nieuwe Volkswagen Golf 4 Kit Car in het Short Rally Kampioenschap! Dit keer gaan Weijs en Vleugels een ‘reisje’ maken naar het buitenland. Een mooie prestatie zit er zeker in, maar Weijs en Vleugels moeten vooral zorgen dat ze geen fouten maken deze rally.

Er staan verder nog een heleboel Nederlanders aan de start. De Sulinger Land Rallye wordt verreden van 1-2 mei in het Duitse Sulingen. Voor de officiele deelnemerslijst kunt u hier terecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.