Foto: www.rallylovers.be

13-03-2015 – Naast de Spa Rally staat a.s. weekend ook de Rallysprint van Moorslede weer voor de deur. Deze rally telt mee voor het ‘Flanders Rallysprintkampioenschap’, en is daarnaast vaak ook een leuk uitje voor een aantal Nederlandse rallyrijders.

Ook dit jaar rijden er weer 2 Nederlanders deze rally. De 0-auto zal bezet worden door Jasper van den Heuvel met Belgisch navigatrice Petra de Duytsche. Van den Heuvel rijd opnieuw in zijn vertrouwde Evo 10, en wil zich in Moorslede alvast gaan voorbereiden op de Tank S Rally, die een week later verreden zal worden. De 2e Nederlander die dit jaar aan de start staat is Hermen Kobus. Kobus reed vorig jaar het Belgisch kampioenschap met een Fiesta S2000. Maar nu gaat hij samen met top navigator Davy Thierie de strijd aan in een Ford Fiesta R2. Kobus start dit weekend met startnummer 29 maar hoopt toch wel mee te kunnen doen vooraan. Naast Van den Heuvel en Kobus staan ook de Nederlanders Straub en Cremers aan de start, zij rijden beiden in een Ford Escort in de strijd om de Historische overwinning.

Gisteren werd de startlijst van deze rallysprint bekendgemaakt. Marc Maesen vertelt: “We hebben uiteindelijk 115 deelnemers, daar zijn we zeker heel tevreden mee… Ok, de laatste jaren zijn we wat verwend geweest met deelnames van de 3 musketiers, Pieter Tsjoen of andere kleppers. Maar niet vergeten we zijn een provinciale wedstrijd. Jammer natuurlijk dat we samen vallen met Spa qua datum, dat kost ons zeker een wagen of 5.
Maar we mogen zeker fier zijn op deze lijst, als je kijkt naar de historics is het zeker indrukwekkend wat er allemaal aan de start staat… En ook het weer lijkt te gaan meevallen, ook heel belangrijk voor ons en voor de supporters langs de weg.” 
aldus Maesen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.