Foto: www.satarallyeacores.com

03-06-2015 – Het is al weer een poosje geleden dat we een ERC wedstrijd mochten meemaken, maar aankomend weekend is het dan eindelijk weer zover! De vierde ronde van het ERC zal van start gaan in Portugal tijdens het 50 jarige jubileum van de SATA Rallye Açores. Een wedstrijd waar Kevin Abbring vorig jaar nog 2e wist te worden met de Peugeot 208 T16. Dit jaar geen Abbring, maar wel een prachtig deelnemersveld met verschillende verwachtingen over deze wedstrijd. Hieronder zijn zowel de verhalen van ERC rijders, als ERC Junior rijders te lezen.

Kajetan Kajetanowicz (Ford Fiesta R5): “Nadat we vorig jaar ons debuut maakten tijdens dit evenement, wist ik al dat ik dit jaar weer aan de start zou komen van dit prachtige evenement! De etappes in Açores zijn erg mooi maar tegelijk ook veeleisend. De route is erg smal en de grip is moeilijk te behouden, waardoor het lastig is om een aanval in te zetten als je eenmaal op achterstand loopt. Het is echt moeilijk om het hoogste niveau van de concentratie te behouden, niet alleen vanwege de adembenemde omgeving, maar ook vanwege het wisselende klassement wat zich vaak weer laat zien tijdens deze rally. Naar mijn mening zal dit één van de zwaarste wedstrijden worden die we dit jaar zullen gaan meemaken. Snel rijden tijdens de Açores is vergelijkbaar met een groot avontuur waarbij men niet zeker kan zijn van iets. Spelers in deze rally maakt je bewust van het feit dat het echt de moeite waard hard werken en streven naar zulke momenten zoals die in de cockpit van de rally auto op adembenemende onverharde wegen van het eiland São Miguel!”

Renato Pita (Peugeot 208 VTi R2): “Dit evenement vereist een hoge mate van voorbereiding. Het heeft zeer snelle en technische proeven die voor een debutant zoals ik erg moeilijk zullen zijn. Ik zal veel concentratie nodig hebben, maar vooral, een goede samenwerking tussen mij en navigator Luis Cavaleiro om de pacenotes zo goed mogelijk op te volgen. Ons belangrijkste doel is om de leiding in het kampioenschap van de RC4’s te behouden en eigenlijk wil ik ook een zo hoog mogelijke positie halen in het Europees Rally Kampioenschap.”

Bruno Magalhães (Peugeot 208 T16): “De SATA Rallye Açores is een fantastisch evenement met een grote geschiedenis in de autosport, één van de mooiste rally’s in de wereld te wijten aan de kwaliteit van de etappes en het prachtige landschap. Het is niet vergelijkbaar met ander evenementen uit het ERC en daardoor komen veel deelnemers op deze wedstrijd af. Ook zien we veel debutanten op de deelnemerslijst staan, voor hen zal het pas echt een avontuur zijn! De wegen zijn namelijk erg smal op sommige plaatsen en erg glad. Het is een rally met redelijk veel korte proeven, waardoor er eigenlijk altijd van je gevraagd wordt om alles te geven. Er hoeft maar een klein foutje te gebeuren en je bent gelijk klaar voor de rest van het weekend. Meestal zijn de verschillen tussen de rijders klein, dus de sleutel van deze rally is het hele weekend lang de aanval in gaan en geen fouten maken, ik kan het weten, aangezien ik deze wedstrijd tweemaal op mijn naam schreef in het verleden (2008 en 2010). Dit keer denk ik dat Craig Breen en Kajetan Kajetanowicz toch echt wel de favorieten zijn voor de eindzege, hoe snel de Portugezen ook zijn. Een overwinning als doel is daarom wel heel erg hoog gegrepen voor ons, we gaan gewoon alles geven en kijken daarna pas naar wat er binnen te halen valt.”

Emil Bergkvist (Opel Adam R2): “Ik kijk erg uit naar onze trip in de Açores. Ik heb verschillende onboard video’s van de etappes bekeken en kan niet wachten om die spannende onverharde wegen zelf te gaan rijden. Ik verwacht opnieuw een zeer zware rally, zelfs na het winnen van de eerste twee rondes van het FIA Junior ERC in Letland en Ierland op rij, ondanks dat dit ons veel zelfvertrouwen heeft gegeven voor komende wedstrijd. De Opel Adam R2 is een fantastische auto! Dat heeft het al bewezen op alle oppervlakken! Na een goede grid-test in Oostenrijk en onze start in de Zuid-Zweedse Rally voelen we ons heel goed voorbereid op de Azoren. Maar de mate van concurrentie in de FIA ​​ERC Junior is ongelooflijk hoog, dus de hoogste doel is om een ​​schone rally doen met zo weinig mogelijk fouten.”

Vasiliy Gryazin (Peugeot 208 VTi R2): “De Rally Masters Snow die we eerder dit jaar reden was niet erg gemakkelijk. Toch hadden ik en mijn broer op de limiet gereden! Om hier nog sneller te gaan als toen, nee, dat zit er denk ik niet in. Uiteraard betekent dit niet dat we rustig aan gaan doen, we blijven hier op de limiet rijden! Ik heb genoeg zelfvertrouwen voor deze rally, maar daar tegenover staan serieuze kanshebbers. Ik ben in ieder geval goed voorbereid en kan niet wachten tot de start van de rally!”

De SATA Rallye Açores zal aanstaand weekend verreden worden rondom Ponta Delgada, in die omgeving zal er meer dan 200 kilometers vol smalle en verraderlijke gravelwegen op het menu staan voor de deelnemers. Wilt u deze rally live volgen? Dat kan hier. Wij brengen u overigens elke dag op de hoogte van het actuele nieuws rondom deze rally.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.