Foto: www.skoda-auto.com

09-10-2015 – Dit weekend staat de negende ronde van het ERC op het programma: de 61e editie van de Acropolis Rally in Griekenland. Een wedstrijd die in het verleden altijd een vaste waarde was in het wereldkampioenschap rally’s, maar sinds vorig jaar deel uitmaakt in de strijd om de Europese titel. Tijdens deze wedstrijd kan die strijd om de titel beslist worden door huidig ERC-leider Kajetan Kajetanowicz, maar concurrent Craig Breen is vastberaden om hier een stokje voor te steken. We lezen de voorbeschouwing van zowel hen als een aantal andere rijders hieronder.

Raul Jeets (Ford Fiesta R5): “Ik vind de rally’s met veel grind als oppervlak altijd een uitdaging om op te rijden! De proeven die op het programma staan zijn veeleisend, technisch en ook zeer moeilijk, omdat er veel stukken zijn waar je gemakkelijk een lekke band op kunt lopen. Echt grote snelheden zul je tijdens een rally als deze niet kunnen maken, deze proeven zijn zeer technisch, als je het mij vraagt zelfs nog technischer dan Cyprus.”

Craig Breen (Peugeot 208 T16): “De route is totaal verschillend vergeleken met die van vorig jaar, maar dat zie ik enkel als een grote uitdaging! We hebben de Tour de Corse gereden ter voorbereiding op deze wedstrijd en hebben een erg goed gevoel over komend weekend, ondanks de korte tijd die tussen deze rally’s gepland staat. Het testen tijdens de Tour de Corse was zeker niet overbodig, want ik weet dat de Acropolis Rally vol verrassingen en moeilijke, technische stukken zit. Het zou leuk zijn als we hier uiteindelijk een mooi resultaat uit weten te halen. We hebben het geluk echter niet echt aan onze zijde gehad dit seizoen met de vele opgaves halverwege het seizoen, toch hoop ik dat de kansen nu gekeerd zullen zijn en we een aanval kunnen inzetten op Kajetanowicz!”

Dominykas Butvilas (Subaru Impreza STi): “De proeven van de Acropolis Rally verschillen erg van elkaar vergeleken met hoe de proeven op elkaar leken tijdens de andere rally’s dit seizoen. Sommige proeven zijn zeer snel en andere weer erg technisch met veel bochten, waardoor er veel van je gevraagd wordt. Het zal een echte uitdaging worden, niet alleen vanwege de verraderlijke stukken, ook nu het van de week geregend heeft en dat op sommige stukken modder op de baan veroorzaakt, wat het alleen maar lastiger zal maken. We zullen dus moeten oppassen!”

Robert Consani (Citroën DS3 R5): “Ik ben blij om terug in Griekenland te zijn! Vorig jaar hadden we misschien de nodige pech aan onze zijde staan, we hebben toen in ieder geval wel laten zien dat we nooit opgeven, en met dit motto wisten we uiteindelijk van de 25e positie onszelf terug te knokken naar een top 10 positie! Ik en mijn navigator Maxime Vilmot zijn in ieder geval extra gemotiveerd voor deze rally. De crash in de Barum Rally ligt alweer ver in het verleden voor ons, wij willen ons richten op een mooi resultaat tijdens deze verraderlijke rally!”

Kajetan Kajetanowicz (Ford Fiesta R5): “Ik merk dat mijn liefde en passie voor de rallysport de laatste tijd verder en verder groeit. Telkens word ik wakker met de gedachte om een nog betere coureur te worden in de toekomst. Het hoogtepunt van deze inspanning is toch wel als het zover is, en ik samen met het LOTOS Rallyteam voor de volgende uitdaging sta. Tijdens de snelle maar listige Rally van Cyprus was de spanning opnieuw om te snijden, en mijn hartslag liet toen ook weer haar sporen achter. Helaas zijn we er in Cyprus niet in geslaagd om de zege op onze naam te schrijven, maar ons team doet absoluut zijn best om in ieder geval de titel dit seizoen binnen te slepen. Komend weekend zal de volgende uitdaging te wachten staan in Griekenland, wat misschien wel één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen kan gaan worden…”

Op www.ewrc-results.com kunt u komend weekend live de resultaten van deze rally kunnen volgen, op onze website zult u het laatste nieuws van deze rally binnenkrijgen, evenals u die krijgt van de GTC Rally, die komend weekend ook verreden wordt rondom Etten-Leur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.