Foto: www.vila-racing.be

13-05-2015 – Nog een paar dagen en dan staat de vijfde ronde van het BRC weer op het programma, een prachtig evenement waar elk jaar weer een heleboel Nederlandse rijders en fans op af komen. De rijders uit het BRC zullen ook dit keer weer de strijd met elkaar aan gaan. Maar wat zijn hun doelstellingen? Een aantal toppers vertellen hieronder hun verhaal.

Michiel Becx (Ford Fiesta R5): “Voor mij is het de tweede keer dat ik de Sezoens rally rijd. Van vorig jaar herinner ik me de goede ambiance op het service terrein midden in het dorp, maar minstens even belangrijk…… de lange stukken onverhard met de maaskiezel die je alle kanten op laten rollen. Alles bij elkaar vond ik het vorig jaar een van de mooiste rally’s…… Ik hoop dat we na de technische problemen en de crash in de Wallonie, het ritme vlot kunnen herpakken”

Chris van Woensel (Mitsubishi Lancer WRC): “Laten we zeggen dat ik mik op een Top 5. Ik ben vrijdag en zondag wel als toeschouwer gaan kijken in Namen en ik moet zeggen dat er bijzonder hard gereden werd. Het is duidelijk dat Kris en Freddy veel beter in het ritme zullen zitten. Zij zullen zaterdagochtend vanaf de eerste meter in de aanval gaan, terwijl ik eerst terug in het ritme moet komen. En, we hebben dit seizoen nog niet veel kilometers gereden met de Lancer WRC. De Mitsubishi is een heel snelle WRC, maar ik heb nog niet genoeg ervaring met de wagen om er al het maximum uit te halen. Het zal dus niet zo simpel zijn in Bocholt.”

Vincent Verschueren (Citroën DS3 R5): “Ik heb niet veel ervaring in de Sezoensrally. Ik heb er twee keer gereden. Eenmaal in 2009, in een Opel Ascona, en in 2010, toen we aan de start stonden met de Subaru Impreza Gr. N. Het is niet meteen mijn lievelingswedstrijd. Dit jaar hebben we beslist om alle wedstrijden van het BRC te rijden, want dan kan je nog eens 9 bonuspunten verdienen op het einde van het seizoen. Onze opgave in Spa blijft me zwaar op de maag liggen. Als we daar punten hadden gescoord, dan stonden we nu vlak achter Cédric Cherain en deden we volop mee in de titelstrijd. Maar, het seizoen is nog lang…”

Freddy Loix (Skoda Fabia S2000): “Dit is mijn laatste wedstrijd in de Skoda Fabia S2000. In de jaren ’90 had ik een uitstekend gevoel met de Toyota maar dan spreken we over een ander tijdperk en een heel ander type wagen. De Skoda Fabia S2000 was de eerste wagen van een nieuwe generatie. Het was mijn wagen, mijn SKODA. Duizenden kilometers heb ik ermee getest. Zon, regen, sneeuw of ijs. Beton, asfalt of gravel. Ik kon werkelijk alles aan. Als er één wagen is die ik écht door en door ken dan is het wel deze SKODA Fabia S2000. Zaterdag gaan we nog één keer alles geven en dan mag de wagen een ereplaats krijgen bij Skoda”

Steven Wright (Ford Fiesta R5): “Vorig jaar hebben Eddy en ik al eens samengewerkt en ik was onder de indruk van zijn kennis en hoe snel hij zich aanpaste aan mijn notes system. We hebben helaas nog niet eerder samen een wedstrijd gereden. Eddy heeft een aantal locale sponsoren aangetrokken, want het is zijn thuiswedstrijd, het is een te mooie kans om te laten liggen! Afgelopen seizoen hadden we flinke tegenstand in de R2 klasse maar bewezen aan het eind van het seizoen goed met de concurrentie mee te kunnen. Meestrijden in de top van het klassement is van heel andere orde. Ondanks dat heb ik zin in deze uitdaging en ben ik benieuwd hoe hoog we kunnen eindigen in het klassement.”

De 39e editie van de Sezoensrally zal a.s. zaterdag verreden worden rondom Bocholt. Ook wij van Rally-World zijn daar weer bij om u actuele beelden en verslag te bezorgen rondom deze rally. Met Freddy Loix en Kris Princen in de hoofdrol, maar niet te vergeten de gevaarlijke R5’s en WRC’s, die o.a. in Wallonie hebben bewezen dat ze nog prima meekunnen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.