Foto: www.godrive.be

11-03-2015 – Aankomend weekend staat de SPA Rally voor de deur. Met een prachtig deelnemersveld met veel kanshebbers op de eindzege blikken wij alvast vooruit. Wat verwachten de rijders van de rally?

Michiel Becx: “De proeven in en rond Spa zijn van een andere orde dan in de Haspengouw Rally. Ik heb ze het afgelopen weekend goed op papier gezet met Eddy. Hopelijk gaan we de KP’s komend weekend nog herkennen want op een week tijd kan immers veel veranderen. Een week tussen verkennen en rijden, vind ik niet ideaal maar dat is zo voor iedereen. De rallyauto is inmiddels terug klaar voor de strijd. Ik zal donderdag de shakedown rijden om terug in het ritme te komen. Vrijdagochtend ga ik dan voor het eerst kennismaken met de beruchte klassementsproef Clementine.”

Freddy Loix: “Mijn laatste deelname aan de SPA rally dateert 1997. De proeven van toen zijn niet meer te vergelijken met de proeven van nu. Ook is het parcours van Haspengouw niet te vergelijken met die van Spa. Haspengouw beschikt zich over een relatief makkelijk en snel parcours, waarmee ik helemaal geen afbreuk wil doen aan hun klassementsritten. Alleen op Zepperen, een moeilijke klassementsrit, kan je het verschil maken. In Spa is dat anders. Spa beschikt over een moeilijk parcours met, net als in de Haspengouw, enkele onverharde stukken. Die zouden wel eens scheidsrechter kunnen spelen in deze wedstrijd. Ondanks dat we hebben moeten opgeven in Haspengouw, denk ik dat we nu extra motivatie hebben in Spa. We mogen over het algemeen niet mopperen, want wij kunnen het tempo van de R5’s met onze Fabia S2000 makkelijk volgen, en dat zegt genoeg.”

Vincent Verschueren: “De Spa Rally beschikt over een prachtig, maar moeilijk parcours. Aangezien het een nieuwe wedstrijd is, zal het parcours voor bijna iedereen nieuw zijn, al zullen piloten die er voor 2004 al bij waren misschien een klein voordeel hebben. Zelf verwacht ik een heel moeilijke wedstrijd. Ik heb twee keer de Legends gereden in Spa, maar telkens vielen we vroegtijdig uit. Ik herinner me niets meer van de proeven van toen, dus ik zal dit weekend heel goede nota’s nodig hebben om vooraan mee te draaien. Zeker omdat het niveau dit jaar erg hoog ligt. Daarnaast ligt het onverhard er dit jaar redelijk zwaar bij en zitten er ook wel een aantal slechte stukken asfalt in. Het zal dus uitkijken worden voor lekke banden! Ik zal er alles aan doen om zo hoog mogelijk te finishen, de proeven zijn in ieder geval schitterend! Ze bevatten alles: Ze bevatten alles: snelle stroken, technisch werk, onverhard, blinde bochten, hoogteverschillen,… Het zal droog blijven. Dat maakt het iets minder verraderlijk, maar het zal des te harder gaan!”

Patrick Snijers: “Het BRC staat er dit jaar beter voor dan ooit, dus het zal heel moeilijk worden om met onze tweewielaangedreven Porsche de R5’s en S2000’s bij te houden. Ik verheug me er desondanks op om de strijd aan te gaan in de Spa Rally. Ook de GT-klasse is tijdens deze rally heel boeiend! En ik ga graag de strijd aan met Tim van Parijs, Jochen Claerhout, Francis Lejeune, en niet te vergeten Nissan-rijder Ralph Schroeder! Zoals gezegd moeten de favorieten uiteraard gezocht worden bij de rijders die in de klassen RC1 en RC2 met een vierwielaangedreven bolide aan de start komen.

Voor meer actueel nieuws van de SPA Rally kunt u de site in de gaten houden, of gaan naar www.sparally.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.