Foto: www.mikedehigh.com

09-04-2015 – Aanstaande zaterdag staat de 3e rally van het BRC op het programma. De 42e editie van de TAC Rally rondom Tielt, vorig jaar wist Kris Princen de rally te winnen. Toen nog in een Subaru Impreza S12B WRC. Wat verwachten de rijders van de 2015 editie? We lezen wat interviews van een aantal rijders.

Freddy Loix (Skoda): “Het is een rally die me ligt. Ik ben me er wel van bewust dat de R5-wagens in het voordeel zullen zijn, want er zijn korte hernemingen, langzame bochten en veel richtingsveranderingen. Het wordt knokken voor een podiumplaats. Johan en ik gaan dezelfde strategie als in Spa hanteren: aanvallen vanaf de eerste meters. Het enige voordeel dat ons nu nog rest is dat we het gewoon zijn om constant een hoog ritme aan te houden. Het is een manier om de druk bij de concurrentie te leggen, want zij hebben die gewoonte niet.”

Kris Princen (Peugeot): “Uiteraard hoop je voor de start van het seizoen om meteen vooraan mee te draaien. Dat we nu al aan de leiding zouden staan had ik niet verwacht, al waren de testen bij aanvang van het seizoen uitstekend. Maar we staan nog nergens. Dit weekend verwacht ik me opnieuw aan een harde strijd. Het parcours in Tielt is zeer specifiek. Het is smal en er zijn veel grachten. De minste fout wordt afgestraft”

Vincent Verschueren (Citroën): “Ik hou wel van de proeven in Tielt. Het parcours is snel, smal en verraderlijk! Op de proeven van de TAC Rally voel ik me goed. Het niveau zal weer erg hoog liggen, want Freddy Loix is elk jaar razend snel op dit parcours en ik verwacht dat ook Kris Princen en Cédric Cherain hard zullen gaan. Met Bert Cornelis in een Fiesta R5 hebben we er een interessante speelkameraad bij. Hoe spannender de strijd, hoe plezanter! Daarom vind ik het ook jammer dat Pieter Tsjoen zo snel heeft beslist om de strijd te staken met de DS 3 van J-Motorsport.

Michiel Becx (Ford): “Afgelopen wedstrijd in Spa merkte ik dat ik nogal wat snelheid liet liggen in bepaalde bochten door mijn beperkte note-systeem. Ik ben nu na de Spa Rally overgestapt op een nieuw systeem, en om daar aan te wennen doe ik dat het liefst in een rally die ik al eens gereden heb!
De TAC Rally is daarom een mooie rally om dit systeem in de praktijk te gaan brengen samen met Sander van Barschot, een Nederlandse navigator waar ik veel van op kan steken, net als ik veel van Eddy Smeets heb geleerd in de 3 wedstrijden die we de afgelopen maanden samen hebben gereden. Wat ik me van vorig jaar nog kan herinneren zijn de smalle wegen die geen foutje dulden door de vele slootjes langs het parcours, maar die wel de kans bieden om flink te snijden, en dat maakt deze rally nu zo bijzonder voor mij”

Polle Geusens (Peugeot): “In Tielt moet alles kloppen, want een foutmarge is er niet. Een remzone missen is meestal fataal, want langs de smalle baantjes liggen diepe grachten. In 2013 gingen we hard van de baan in Tielt. Zelfs wanneer je aan de leiding rijdt in je categorie, mag je de concentratie geen moment laten verslappen. Dat is de grote uitdaging in de TAC Rally”

Helaas werd vandaag bekend gemaakt dat naast Pieter Tsjoen, ook Cédric Cherain de TAC Rally heeft geschrapt. Cherain zal na twee succesvolle rally’s nog maar een beperkt aantal rally’s rijden in het BRC. Na een 4e plek in Landen en een 2e plek in Spa is dit misschien wel erg jammer voor de concurrentie in het BRC, maar dat mag de pret zeker niet bederven! A.s. zaterdag 11 april zoals gezegd de TAC Rally, een ware aanrader voor zowel rijder als publiek!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.