Foto: www.mikedehigh.com

20-03-2015 – Morgen staak de eerste (grote) Nederlandse rally op het programma. De Tank S Rally rondom Emmeloord zal dit jaar verreden worden over 12 klassementsproeven met een deelnemersveld van meer dan 70 deelnemers! Maar wat zijn de doelstellingen van de rijders? Hier leest u het interview van een aantal rijders over de Tank S Rally.

Johan Faes (Mitsubishi): “De Tank S Rally bevat een aantal technische proeven over dijken. Het is vaak nat en glad. Hoewel we nu niet meer in het donker over die proeven rijden, is het een mooie uitdaging en vergt het de nodige stuurmanskunsten. De industrieproef, een rondkoers, is dit keer bijna 18 kilometer lang. Ik vind het een leuke proef en het geeft ons een goede gelegenheid om iets voor onze sponsors terug te doen. We hebben dan ook een mooi sponsorprogramma voor genodigden opgesteld.”

Wouter Ploeg (BMW):  “Ook dit jaar hebben we weer een kalender samengesteld die afgestemd is op het rijden van rally’s die wij leuk vinden. We gaan voor dagsuccessen, maar omdat we van competitie houden proberen we dit te combineren met wedstrijden van het Nederlands kampioenschap en inschrijving voor de West Euro Cup Rally en de M-cup in België. Afhankelijk van de resultaten in het voorjaar kunnen we kalender verder focussen op één of twee van deze competities”

Henk Vossen (Mitsubishi): “Voor mijn serviceploeg is dit ook weer eens iets anders. Bij de grote buitenlandse evenementen zijn we vaak een week met elkaar op pad. Dat betekent wel dat iedereen dan een hele week vakantie moest opnemen en dat is voor sommigen wel wat veel. Met een paar WK rally’s ben je dan wel snel door al je vrije dagen heen,”

Jan-Albert Bosscha (Honda): De navigator van Ruurd Osche vertelt zijn verhaal: “Komend weekeinde komt het minder aan op vermogen dan een paar weken geleden. Weijs is onze grootste concurrent. In die Golf van hem zitten een paar staven dynamiet; die auto heeft 30 pk meer dan die van ons! Maar met twee vingers in je neus weer kampioen worden, dat wil je ook niet!”

Antoine van Ballengooijen (Mitsubishi): “Na een succesvolle ‘shakedown’ tijdens de Circuit Short Rally, staan wij op scherp! We hopen dat we de ingeslagen weg in Zandvoort voort kunnen zetten in een mooi resultaat in Emmeloord! De concurrentie is echter in grote getale aanwezig. Een elftal Mitsubishi Lancer Evo’s met divisie RC2 aan de start! Desondanks hebben wij de volste vertrouwen in een goede afloop!”

De TankS Rally zal a.s. zaterdag worden verreden rondom Emmeloord en Kuinre. Voor meer info over het tijdschema en de deelnemers kunt u terecht op: www.tanksrally.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.