Afbeeldingsresultaat voor tour de corse 2017

06-04-2017 – Normaal gesproken in oktober, maar sinds dit jaar verplaatst naar begin april, en daarmee is de WK Rally van Corsica dit jaar de vierde manche op de kalender van het Wereldkampioenschap Rally’s. Terwijl het voor de organisatie knokken was alles op tijd klaar te krijgen voor deze wedstrijd zal morgenochtend rond de klok van half 10 de eerste auto van start gaan.

Het parcours blijft grotendeels identiek aan de ‘klassieke’ Tour de Corse met de smalle asfaltwegen langs de bergen op. De weersomstandigheden blijken vaak ook een cruciale rol te spelen tijdens deze wedstrijd. De vaak onvoorspelbare condities maken het voor mens en machine een zeer listige manche van het WRC. Dit jaar zal de Rally van Corsica tevens het startsein zijn van het Junior World Rally Championship, waarin de jongere coureurs de strijd met elkaar aangaan in een Ford Fiesta R2T. In totaal zal dit kampioenschap bestaan uit zeven wedstrijden, en de winnaar zal in 2018 tijdens een volledig WRC2-seizoen in actie mogen komen in een Ford Fiesta R5.

Tevens zullen KP8 en de Power Stage live worden uitgezonden op internet, en zal de route vrijwel hetzelfde blijven ten opzichte van de laatste editie, wat inhoudt dat de wedstrijd voornamelijk in het Noorden van het Franse eiland zal worden verreden. Vanavond zal de startceremonie plaats gaan vinden, om morgen aan het echte werk te mogen beginnen. Op de zaterdag zullen er twee proeven verkort gaan worden ten opzichte van 2016, en de zondag blijft identiek aan die van vorig jaar. Op de zondag zal tevens de langste proef van de wedstrijd worden verreden, met een lengte van maar liefst 53.8 kilometers!

Jarmo Mahonen (FIA Rally Director): “Door het evenement naar april te verplaatsen wordt de Tour de Corse weer in de traditionele tijd van het jaar verreden, en zorgt dat tevens voor een betere balans op de kalender, aangezien het een reeks van zeven gravelwedstrijden doorbreekt. De eerste helft van het seizoen is natuurlijk leuk, maar na zoveel wedstrijden op sneeuw en gravel te hebben gezien, verlangen de rijders vaak ook naar een asfaltwedstrijd. Daarom zijn we nu dan ook zo blij om te mogen zien dat we vroeg in het jaar een 100% asfaltwedstrijd op het programma hebben staan. Het zal denk ik tevens zorgen voor een ander soort uitdaging zo vroeg in het jaar.”

Topfavoriet voor de eindzege is de leider in het WRC en de winnaar van de vorige editie, S├ębastien Ogier en zijn Ford Fiesta WRC. Eerder dit jaar won hij de WK Rally van Monte-Carlo, die grotendeels ook op asfalt werd verreden, en ook dit jaar komt hij zelf met hoge verwachtingen naar Corsica. Sterker nog, als hij volgens zichzelf geen problemen krijgt, zal niets hem de overwinning meer in de weg staan. Toch zal hij wel degelijk rekening moeten houden met een aantal concurrenten. Thierry Neuville bleek begin dit jaar zo al ongelooflijk snel met de Hyundai i20 WRC, en ook aanstaand weekend wordt er weer veel van hem verwacht. Verder is het afwachten of Kris Meeke voor Citro├źn voor een verrassing kan gaan zorgen, maar na zijn zege tijdens de Rally van Mexico wordt hij ook wel als derde favoriet gezien. En dan is het nog maar de vraag of asfaltspecialist Dani Sordo als teamgenoot van Neuville vooraan kan gaan meedoen, of wellicht wel een andere deelnemer uit dit deelnemersveld.

We zullen het gaan zien, wij van Rally-World brengen u in ieder geval zoveel mogelijk op de hoogte van alles wat er gebeurd tijdens deze wedstrijd. Houd de site de komende dagen dus vooral op de hoogte, om niets te hoeven missen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.