Foto: www.tubantia.nl

18-09-2015 – Vandaag is het dan eindelijk zover! De start van de 34e Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally, die een deelnemersveld van 63 bij de rally en 22 bij de short rally mocht verwelkomen. Dennis Kuipers is tussen de vele toppers volgens de meesten toch wel de favoriet voor de eindzege. Hieronder leest u een interview met verschillende rijders die vooruitblikken op de Hellendoorn Rally.

Bernhard ten Brinke (Ford Fiesta RS WRC): “Ik zie de Hellendoorn Rally als mijn thuisrally, al rijden we natuurlijk in Twente en niet in de Achterhoek. De sfeer is gewoon prachtig, de proeven zijn geweldig en het sterke startveld maakt het nog eens extra leuk! Het zijn stuk voor stuk heel goede coureurs, die vrijwel allemaal veel meer meters hebben gemaakt met hun rallywagen. Ik zat voor het laatst in de Fiesta WRC tijdens de Hellendoorn Rally 2014. De concurrentie is dus talrijk en ik begin met een achterstand, maar ik start wel om te winnen!”

Bob de Jong (Citroën DS3 R5): “Eind vorig jaar hebben we besloten om afscheid te nemen van onze Mitsubishi WRC waar we met heel veel plezier mee hebben gereden en wedstrijden en titels hebben gewonnen. Maar de toekomst ligt toch echt in de R5 klasse en daarom gingen wij op zoek naar de beste auto in die klasse. Na uitgebreid vooronderzoek kregen we de kans om bij Citroën Racing in Frankrijk, het fabrieks-rallyteam dat verantwoordelijk is geweest voor de 9 wereldtitels van rallylegende Sébastien Loeb, een nieuwe DS3 R5 te verkrijgen. We hebben enorm veel zin in om met de DS3 te rijden en tijdens de ELE Rally bleek al hoe geweldig deze auto stuurt. We hebben weliswaar minder vermogen dan een WRC en het vergt daardoor wel een andere rijstijl en daar zullen we wel even tijd voor nodig hebben om dat aan te leren, maar het is echt een bommetje!”

Erik van Loon (Subaru Impreza S14 WRC): “Het is een leuke afwisseling tussen de Cross Country wedstrijden in. Ik heb al veel kilometers gemaakt, dus aan wedstrijdritme ontbreekt het niet. Aan het eind van de maand ga ik naar Marokko om te testen voor Dakar en aansluitend start de OiLibya Rallye, dus Hellendoorn is een goede opwarmer hiervoor. Maar het gaat hopelijk ook een leuke en uitdagende strijd worden tussen een aantal snelle jongens in snelle auto’s. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat op zaterdagavond!”

Jim van den Heuvel (Ford Fiesta R2): “Ik ben zeer trots jullie allen mede te kunnen delen dat we een Ford Fiesta R2 hebben gekocht! De auto is helemaal klaar voor mijn eerste rally aankomend weekend! Jac en ik hebben er beide heel veel zin en gaan voor een goed eindresultaat! Het belangrijkste is om de finish te halen en een bak ervaring op te doen! Ik wil onze sponsoren bedanken voor het verwezenlijken van mijn droom om rally’s te rijden, echt super!”

Hans Weijs JR (Ford Fiesta R5): “Ik wil in Hellendoorn Rally ook graag laten zien hoe competitief onze Fiesta R5 is. Het is mijn plan om een visitekaartje af te geven voor Hans Weijs Motorsport. Ik ben niet anders dan Jeroen; ik rijd voor het maximale resultaat. Op het podium eindigen zal met minimaal drie WRC’s aan de start lastig worden, maar ik wil daar wel kort achter zitten. De vrijdagavond wil ik gebruiken om in het ritme te komen, op zaterdag was ik niet van plan veel scratches weg te geven.

Vanavond staan de eerste 6 klassementsproeven al op het programma, en wij van rally-world zijn daarbij om u van het actuele nieuws en beeldmateriaal te voorzien. Houd de site dus op de hoogte voor al het nieuws over de Hellendoorn Rally!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.