pic

Foto: Patrick Beelen

11-06-2015 – Enkele tijd geleden is het startsein voor de WK Rally van Italië gegeven. Een wedstrijd waar Volkswagen de afgelopen jaren de hoofdrol in heeft gespeeld, maar ook een wedstrijd die Mikko Hirvonen een aantal jaren geleden verrassend wist te winnen. Dit jaar geen Hirvonen, dus de vraag is, wie kan favorieten Ogier en Latvala stoppen? En wat verwachten deze rijders zelf van a.s. weekend? U leest het hieronder.

Jari-Matti Latvala (Volkswagen): “Ik denk dat zowel het team als de fans twijfelen of ik een comeback kan maken, na de vele pech die we dit jaar hebben moeten doorstaan. Die periode is één van de moeilijkste periodes die ik in mijn carrière ben doorgelopen. Voor een deel heeft het team gelijk, het zal werkelijk uniek zijn als ik nu nog kans wil maken op de titel. Maar dat wil ons niet weerhouden van het feit dat we de rest van het seizoen nog alles kunnen geven zodat we ons aan het einde van dit jaar toch nog kunnen belonen met een mooie positie in het kampioenschap.”

Dani Sordo (Hyundai): “We wisten vandaag de shakedown op onze naam te schrijven, en maakte daarmee tegelijkertijd weer kennis met de Rally van Italië. De eerste 2 kilometer gingen eigenlijk foutloos, maar niet lang daarna liet de rally weer zien wat het zo’n specifiek evenement maakt. De verraderlijke en nieuwe wegen maakte ons gelijk duidelijk dat het ons, net als de afgelopen jaren, toch weer moeilijk gaat maken! Toch gaan we de aanval inzetten en hopen dat dat zich om zal zetten in resultaat.”

Kris Meeke (Citroën): “Door de jaren heen kan ik wel zeggen dat de Rally van Sardinië één van mijn favoriete wedstrijden is. Met de nieuwe proeven die dit jaar op het programma staan heb ik er ook een goed gevoel over! Omdat iedereen met nieuwe pace notes start zijn de kansen gelijk. De nieuwe proeven zijn, net als de oude, één van de ruigste uit het WRC. Met de smalle wegen en de stenen langs de wegen zal het een uitdaging zijn, voor zowel de debutanten als de WRC toppers!”

Elfyn Evans (Ford): “Het is een moeilijke rally, maar wel eentje naar waar ik lange tijd heb uitgekeken. Het zal een uitdaging worden voor zowel rijder als auto, maar met de vernieuwde auto waarmee we tijdens de Rally van Portugal ons debuut maakte denk ik dat we in Italië toch wel een mooi resultaat neer kunnen zetten.”

Andreas Mikkelsen (Volkswagen): “Ik ben eerder dit seizoen al viermaal op het podium beland als 3e. In Italië is mijn doelstelling om een mooie top 5 positie op het spel te zetten, wat zeker haalbaar is, gezien de auto en het vertrouwen tussen mij en Ola. Ik ben goed in vorm en het team verricht geweldig werk! Daarbij is de Rally van Italië één van de beste van de WRC kalender! al zeg ik het zelf. De proeven zijn uitdagend en het uitzicht in de bergen is tegelijkertijd prachtig!”

Ott Tänak (Ford): “We gaan weer eens op avontuur uit en ik hoop dat ik vooral van deze rally kan gaan genieten! We hebben een sterke shakedown gereden en het gevoel is goed. Als het een ons ditmaal meezit, zullen we wat meer ‘pushen’ en zullen we proberen ons resultaat uit Portugal te verbeteren. Als dit niet lukt, moeten we het ritme weer proberen op te pakken op de daaropvolgende wedstrijden.”

Lorenzo Bertelli (Ford): “Ik heb de volste vertrouwen in mijn nieuwe navigator Lorenzo Granai! Ik wens mijn oude navigator,Giovanni Bernacchini, het beste voor de toekomst, maar de tijd die ik en Giovanni afgelopen jaar hebben doorgebracht is definitief verleden tijd. Ik ben daarentegen dolblij dat ik mijn ‘oude’ navigator Lorenzo, waarmee ik in het verleden in het PWRC / WRC2 heb gereden, weer mag verwelkomen in het team. Samen gaan we er deze rally, en de rally’s die komend seizoen nog volgen, het beste van maken!”

De eerste powerstage op de donderdag is inmiddels verreden, de Tsjech Martin Prokop wist hier verrassend een scratch neer te zetten! Morgen zal echter pas het echte werk voor de rijders beginnen! Dan zullen we zien wie de leidende positie zal gaan nemen en wie moeten toegeven. Houd de site op de hoogte voor dagelijkse verslagen over deze rally. Of volg de rally LIVE op www.ewrc-results.com!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.