Sebastien Ogier, VW, Argentina WRC 2014

Foto: www.autosport.com

22-04-2015 – Morgen staat de vierde wedstrijd van het WRC voor de deur. De WK Rally van Argentinië verreden rondom Cordoba, waar o.a. ook de Dakar rijders begin januari doorheen moesten. De winnaar van vorig jaar, Jari-Matti Latvala, zal het niet makkelijk krijgen. We blikken alvast vooruit naar a.s. weekend met een aantal interviews.

Ott Tänak (Ford): “In Argentinië moet je slim zijn, het is een rally waar je over het algemeen weinig grip heb en je snel de fout in gaat. Het is hier een kwestie van het hoofd koel houden, en weten wanneer je risico’s moet nemen en wanneer niet.”

Hayden Paddon (Hyundai): “We proberen deze wedstrijd constant te blijven rijden en problemen te voorkomen. Als we dat doen, hopen we zeker een top acht te kunnen behalen!”

Sébastien Ogier (VW): “De sfeer hier is uitstekend! De Zuid-Amerikanen houden van de autosport! Het is eigenlijk de enige rally waar je daadwerkelijk de barbecues van de fans kunt ruiken!”

Dani Sordo (Hyundai): “Argentinië is een van mijn favoriete wedstrijden uit het WRC! Het kan heel onvoorspelbaar zijn, maar ik ben er klaar voor! Vorig jaar waren de wegen een beetje opgebroken, met veel losse stenen, dus het was toen een harde rally voor de auto’s. Aangezien er dit jaar overstromingen zijn geweest verwacht ik niet dat dit de rally er makkelijker op gaat maken.”

Mads Ostberg (Citroën): “Ik ga dezelfde strategie aanpassen als in Mexico. Ik moet een constant en snel tempo vast weten te houden, en daar resultaat mee neer te zetten!”

Thierry Neuville (Hyundai): “Het weer en de mist maakt de Rally van Argentinië voor mij zo moeilijk! De wegen die steeds maar ruwer en ruwer worden maakt dat voorlopig alleen nog maar lastiger!”

Jari-Matti Latvala (VW): “De Special Stage (El-Condor) blijft mijn favoriete fase uit de wedstrijd. Hier wisten ik en Miikka vorig jaar de winst te grijpen. We zullen moeten afwachten en zien of we deze prestatie dit jaar kunnen herhalen. Sébastien Ogier is zeer sterk op dit moment!”

Kris Meeke (Citroën): “Het is belangrijk dat je er tijdens het begin van deze wedstrijd al bij bent! Ik weet wat me te wachten staat. Ik moet zorgen dat ik me blijf concentreren en zorg dat ik geen fouten maak. Op die manier zal ik het juiste tempo weten te vinden.

Elfyn Evans (Ford): “Dit jaar zal de wedstrijd compleet anders zijn dan vorig jaar, waar ik mijn focus tot op het eind wist te behouden. We streven nog altijd naar een solide resultaat, ik hoop dat we een aanzienlijke verbetering laten zien tegenover de laatste editie.

Andreas Mikkelsen (VW): “Argentinië is één van mijn favorieten. Ik heb er altijd goede resultaten behaald en vertoond een goed tempo te rijden. Ik verwacht dat wij een podium kunnen behalen dit jaar, zoals we dat de afgelopen rally’s ook hebben gedaan. Dat is zeker mijn doel deze rally!

Zoals gezegd a.s. weekend de WK Rally van Argentinië. Voor meer info kunt u de site in de gaten houden voor dagelijkse verslagen rondom Cordoba.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.