Afbeeldingsresultaat voor rally mexico 2017

07-03-2017 – De derde ronde van het World Rally Championship brengt ons naar Amerikaans grondgebied. Vanaf donderdag 8 maart staat de Rally van Mexico namelijk op het programma. Na twee wedstrijden in ijzige omstandigheden te hebben doorgebracht, is deze wedstrijd het eerste gravelevenement van dit seizoen. Het is dan ook interessant om te zien of de voorhoede van de laatste twee wedstrijden kan meedoen in bloedhete omstandigheden en in de hoogte…

Voorlopig heeft Toyota-coureur Jari-Matti Latvala de beste kaarten in handen, iets waarover het team aan het begin van dit seizoen nog niet durfde te dromen. Toch zal de Fin het lastiger gaan krijgen tijdens de derde wedstrijd van het seizoen, aangezien hij door zijn leiding in het kampioenschap als eerste van start zal moeten gaan tijdens de eerste dagen. Latvala gaf echter aan zich geen zorgen te maken over de betrouwbaarheid van de wagen, ondanks het feit dat de Toyota nog nauwelijks getest is op hoge en hete omstandigheden die zich in Mexico voordoen.

Jari-Matti Latvala: “Ik ben niet bang voor het openen van de proeven maar we moeten realistisch zijn over wat we vanuit die positie kunnen verwachten. Vorig jaar zag ik welk voordeel het heeft om later te mogen starten. Toen begon ik als zevende en na de eerste dag had ik een voorsprong van veertig seconden op Sébastien Ogier. Mexico wordt de moeilijkste rally voor ons. We zijn een nieuw team dat voor de eerste maal naar Mexico afreist. De andere teams hebben veel ervaring met deze omstandigheden. Het team heeft wat simulatiewerk verricht maar we weten nauwelijks hoe het ons in praktijk zal vergaan.”

Het team van Toyota liet al lichtelijk doorschemeren dat het lastig zal gaan worden om in Mexico mee te strijden voor de eindzege. Alle ogen zijn dan ook gericht op het team van Hyundai en met name op de prestaties van Thierry Neuville. De Belg wordt als topfavoriet aangestipt voor de eindzege, maar kende tot nu toe enkel nog teleurstellende resultaten. Zowel tijdens de Rally van Monte-Carlo als de Rally van Zweden deden Neuville en navigator Nicolas Gilsoul mee om de eindzege, totdat het tijdens beide wedstrijden fout ging en Neuville daardoor veel kostbare punten in het kampioenschap liet liggen. In Mexico hoopt de Hyundai-coureur revanche te nemen.

Thierry Neuville: “De Rally van Mexico is een uniek evenement en eentje die mooie herinneringen met zich meebrengt, aangezien ik hier in 2014 het eerste podium voor Hyundai Motorsport wist te bezorgen. Het is het eerste hete evenement van dit seizoen, waar nog bij komt dat deze wedstrijd soms op hoge hoogtes zal worden verreden, maar dat maakt het evenement dan ook juist zo speciaal en uitdagend. Het is een rally waar ik ieder jaar opnieuw van geniet. We kunnen hier echt vooraan meedoen gezien onze ervaring hier van de afgelopen edities. Ik heb mezelf al even laten zien in Monte-Carlo en Zweden, maar in Mexico willen we onze grote slag slaan.”

De Rally van Mexico zal wederom veel vernieuwingen toevoegen tijdens deze editie, waar dit evenement dan ook om bekend staat. We reizen namelijk af naar de grootste steden van Mexico waar in de buurt zal worden verreden. Ook staan er diverse proeven op het programma, van de 1.6 km lange Super Special Stage op een terrein waar in het verleden een James Bond scène is opgenomen, tot aan de zeer uitdagende “El Chocolate” met een lengte van maar liefst 54.9 km. In totaal staan er ruim 370 kilometers op snelheid op het programma en is er dus van alles mogelijk.

Kan Neuville inderdaad zijn eerste overwinning van dit seizoen boeken? Of kan hij nog veel tegenstand verwachten van bijvoorbeeld M-Sport? Viervoudig wereldkampioen Sébastien Ogier wist zo eerder dit jaar al zijn eerste zege te boeken in Monte-Carlo, en ook teamgenoot Ott Tänak zit er tot nu toe elke wedstrijd goed bij. Hayden Paddon begon het jaar met een valse start nadat hij met zijn Hyundai een toeschouwer aanreed die om het leven kwam, en had daar dan ook nog veel moeite mee in Zweden. De Nieuw-Zeelander geeft aan ondertussen het juiste ritme weer terug te hebben en hoopt in Mexico ook vooraan mee te kunnen strijden. We gaan het dit weekend zien. Houdt onze site vooral op de hoogte, want elke dag publiceren wij uiteraard een dagverslag om u op de hoogte te houden. Tevens hoeft u niets van de rally te missen door op onze Facebook pagina de allerlaatste nieuwtjes en video’s op de hoogte te houden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.