Loeb has "no idea" about Mexico WRC expectations

08-03-2018 – Na de twee winterse rally’s brengt de derde ronde van het Wereldkampioenschap Rally’s ons naar Amerikaanse bodem, waar de eerste onverharde en warme rally op het programma zal staan. Van 8 tot 11 maart vormt Mexico namelijk het decor voor haar alweer 15e WRC-editie op rij.

Net als Monte-Carlo en Zweden bevat de Rally van Mexico weer unieke aspecten. Het parcours bevat zo veel hoogteverschillen, die op gaan lopen tot ruim 2700 meters boven het zeeniveau. De rally start op donderdagavond met twee korte traditionele nachtproeven, die voor het eerst in tegenovergestelde richting wordt verreden. Tijdens de vrijdag zullen de eerste serieuze proeven op het programma staan, met een totale daglengte van ongeveer 145 kilometers. 50% van het parcours is veranderd ten opzichte van vorig jaar, al wordt er op zondag wel weer afgesloten met de beroemde klassementsproef ‘Col de Braus’.

Net als in 2017 kent het WRC-seizoen op dit moment al 2 verschillende winnaars, en is de strijd binnen het kampioenschap bijzonder boeiend te noemen. In Mexico staan er in totaal 11 fabrieksauto’s aan de start. Enkel het team van Citroën zet maar twee wagens in. Winnaar van de laatste editie Kris Meeke hoopt dit weekend zijn zege van vorig jaar te kunnen verdedigen. Echter zijn alle ogen gericht op Sébastien Loeb. De negenvoudig wereldkampioen maakt dit weekend zijn rentree in het WRC voor Citroën na jarenlange afwezigheid, en vervangt daarmee het zitje van de opzijgeschoven Craig Breen, die in Zweden nog knap als tweede eindigde.

Bij het team van M-Sport zien we het traditionele koppel Sébastien Ogier en Elfyn Evans, waarvan beide coureurs al hun zinnen zetten op de eindzege, en wat dus nog een boeiende strijd tussen de teamgenoten onderling zou kunnen opleveren. Evans profiteert vooral van het feit dat zijn startpositie dit weekend erg gunstig is, terwijl Ogier het evenement al driemaal in zijn carrière wist te winnen. Het derde zitje zal worden bezet door Teemu Suninen, die daarmee zijn tweede wedstrijd voor M-Sport gaat afwerken dit seizoen. Voor Suninen is het vooral zaak ervaring op te doen met de Fiesta WRC.

Bij Hyundai maakt Dani Sordo zijn terugkeer nadat hij en Hayden Paddon het derde zitje binnen het team onderling zullen afwisselen. De Spanjaard kwam in Monte-Carlo al in actie, maar het was Paddon die in Zweden aan de start kwam. Sordo zal zich nu weer mogen toevoegen aan het vaste duo Andreas Mikkelsen en Thierry Neuville, waarvan die laatste vooralsnog de leiding in het kampioenschap in handen heeft. Het team van Toyota is op hun beurt, in tegenstelling tot M-Sport en Hyundai, nog altijd zegeloos dit seizoen en hoopt daar gauw verandering in te kunnen brengen. Voor hen lijkt Ott Tänak de belangrijkste troef die ze hebben in Mexico. Jari-Matti Latvala en Esapekka Lappi bezetten de twee andere stoeltjes.

https://www.youtube.com/watch?v=fuQz9TA2Ou4

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.