Foto: www.rallytakeover.kinja.com

21-05-2015 – Dit weekend is het dan eindelijk weer tijd voor de vijfde ronde van het WRC, de WK Rally van Portugal! Portugal wordt de laatste jaren gedomineerd door Volkswagen-rijder Sébastien Ogier, maar met een aantal updates van Ford/Citroën, en de winst van Meeke vorige maand in ons achterhoofd, weten we dat alles zomaar anders kan lopen. Wat de rijders zelf verwachten leest u hieronder.

Sébastien Ogier (Volkswagen): “Na de teleurstellende rally van Argentinië, is het heel belangrijk voor mij en het team om de juiste conclusies te trekken, en daardoor sterker te presteren in Portugal. Ik verwacht dat Kris Meeke, Mads Ostberg en Elfyn Evans het ons, net als in Argentinië, erg lastig gaan maken. Het zal dus niet makkelijk worden om de wedstrijd voor de 5e maal op onze naam te schrijven.”

Hayden Paddon (Hyundai): “De rally van Portugal is echt een rally waarmee je een beetje met de auto kunt spelen. John en ik zijn zoals altijd weer hard aan het werk om onze snelheid en nieuwe ideeën te ontwikkelen. We gaan ons richten op een goede race waarbij we opnieuw de finish hopen te halen en ons hopelijk in de kijker rijden.”

Ott Tänak (Ford): “De nieuwe auto is echt een ‘boost’ voor mijn zelfvertrouwen! De auto is in verschillende opzichten verbeterd en het team heeft er hard aan gewerkt om de auto startklaar te krijgen. De grootste verbetering, naar mijn mening, is het hanteren. Dat was voor de updates al goed, maar nu merk ik echt dat het beter is en dat geeft mijn zelfvertrouwen dus een echte ‘boost’!

Mads Ostberg (Citroën): “Na twee keer een tweede positie weten te behalen in Mexico en Argentinië, mogen we zeggen dat dit de goede kant op gaat. Het team heeft de afgelopen wedstrijden uitstekend werk verricht en ook nu is dat niet anders. De auto voelt weer goed op Portugese bodem en mijn zelfvertrouwen is uitstekend!”

Thierry Neuville (Hyundai): “We hebben veel getest met de auto in Portugal. Vorig jaar waren we al met het team geweest om weer in het ritme te komen, en ook in april afgelopen jaar hebben we hier getest, zodat we veel ervaring krijgen op de verraderlijke wegen die veel rijders nog wel eens willen onderschatten. Ook heb ik in de geschiedenis al eens eerder deelgenomen aan een rally uit deze regio, namelijk de Fafe Rally Sprint van 2013. Ik weet hoe de rally opgebouwd is en hoop deze rally opnieuw tegenstand te brengen bij de ’top’.”

Jari-Matti Latvala (Volkswagen): “De rally van Portugal, die dit jaar bestaat uit nieuwe wegen, zal opnieuw een grote uitdaging voor ons zijn. We moeten namelijk pace notes schrijven in korte tijd en daarmee de wegen leren kennen. Ik weet wel dat ik erg snel ben op wegen die niet eerder in het WRC zijn opgenomen, dus ik hoop dat dat ook dit keer in mijn voordeel uit zal pakken. Het oppervlak in Portugal is daarbij grotendeels zacht, waardoor je agressief kunt rijden.”

Kris Meeke (Citroën): “De winst in Argentinië was geweldig! Maar dat wil uiteraard niet zeggen dat we gelijk in alle rally’s mee kunnen strijden om de eindoverwinning. Wel heeft de winst in Argentinië ons het zelfvertrouwen gegeven, maar daarmee ben ik niet van plan agressiever te gaan rijden. We behouden dezelfde strategie als de afgelopen rally, om daarmee te voorkomen dat we hogere eisen aan onszelf gaan stellen en daardoor de mist in gaan.”

Andreas Mikkelsen (Volkswagen): “Het was twee jaar geleden toen ik hier, tijdens de WK Rally van Portugal, mijn debuut maakte in de Volkswagen Polo WRC. Vorig jaar greep ik net naast een podium maar pakte toch een mooie vierde plaats. Dat heeft me goed gedaan aan mijn zelfvertrouwen. Dit jaar willen we echter wel op het podium komen te staan, een haalbaar en realistisch doel!”

Elfyn Evans (Ford): “De laatste paar jaar ben ik behoorlijk snel in Portugal geweest, maar dat konden we keer op keer niet omzetten in een mooi resultaat door problemen. Dit jaar willen we de geschiedenis vergeten en alles weer rechtzetten!”

Robert Kubica (Ford): “Ik heb Argentinië niet gereden, wat te maken had met de reorganisatie van het team. Maar zoals we beloofd hadden aan de fans zijn we terug! Dit keer met een gloednieuwe auto van M-Sport! Helaas hebben we, door de reorganisatie van het team, niet kunnen testen, dus het zal een grote uitdaging worden om hier de aanval in te kunnen zetten. Toch gaan we het, zoals altijd, proberen en ondertussen zijn we ook bezig met het ontwikkelen van onze ploeg.”

De Rally van Portugal begint vanavond al met de showproef ‘Lousada’, die goed doet aan 3 KM spectaculaire actie. Wij brengen u dit weekend elke dag op de hoogte van het actuele nieuws rondom deze rally. Resultaten van de rally kunt u binnekort hier vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.