Afbeeldingsresultaat voor wrc rally sweden 2018

14-02-2018 – De tweede ronde van het Wereldkampioenschap Rally’s zal dit weekend worden verreden tijdens de WK Rally van Zweden. Tegen de Noorse grens is er een dik pak sneeuw gevallen, en daarmee is uitdaging verzekerd zijn voor de deelnemers.

De rally zal morgenavond van start gaan met een super special in de stad Karlstad, waarnaar het vrijdag meer naar het noorden trekt. De rally kent ook enkele klassementsproeven in Noorwegen. In totaal kent de wedstrijd 19 klassementsproeven, met op zondag de afsluitende proef vlakbij het wedstrijdcentrum in Torsby, die tevens mee zal tellen als Power Stage.

Elk van de topteams zet drie coureurs in voor deze wedstrijd. Dit in tegenstelling tot Monte-Carlo, waar het team van Citroën slechts twee wagens van start liet gaan. In Zweden zal Mads Ostberg het team bij gaan wonen als derde coureur van het team. Ook Teemu Suninen zal voor het eerst dit seizoen met een WRC in actie komen, en zal het derde zitje gaan bezetten voor M-Sport. Ook Hayden Paddon maakt zijn rentree en vervangt op zijn beurt Dani Sordo voor het team van Hyundai Motorsport.

De WRC2-categorie wordt wederom gekenmerkt door een enorm sterk deelnemersveld. Grote favoriet is daar echter wel de regerend WRC2-kampioen Pontus Tidemand in de Skoda Fabia R5. Om die favorietenrol waar te maken, moet de thuisrijder het wel opnemen tegen een aantal andere sterke coureurs. We noemen als kanshebbers bijvoorbeeld een Jari Huttunen (Hyundai i20 R5), Christian Ole Veiby (Skoda Fabia R5), Fredrik Ahlin (Skoda Fabia R5) en niet te vergeten Kevin Abbring en Pieter Tsjoen, die na hun uitvalbeurt in Monte-Carlo hun revanche willen nemen in Zweden.

In de WRC-categorie wordt er tevens een spannende strijd verwacht, maar toch lijkt het team van Toyota Gazoo Racing de grote favoriet te zijn. Tijdens de Rally van Monte-Carlo zorgden Ott Tänak en Jari-Matti Latvala er al voor dat er twee Toyota’s op het podium zouden eindigen, en met de overwinning van die laatste vorig jaar in ons achterhoofd zouden deze twee opnieuw een groot gevaar moeten vormen voor de rest. Concurrentie mag verwacht worden van regerend kampioen Sébastien Ogier, die de Monte-Carlo Rally op zijn naam schreef. Bij het team van Hyundai lijken Thierry Neuville en Andreas Mikkelsen gezien hun sterke optreden in het verleden ook twee gevaarlijke outsiders.

De Rally van Zweden is ook dit weekend weer live te volgen! Via onze Facebook-pagina wordt u op de hoogte gehouden van de laatste highlights, camerabeelden, tussenstanden en uiteraard van de prestaties van Kevin Abbring en Pieter Tsjoen. Mis dus niks en volg onze Facebook-pagina op de voet, die u ook terug kan vinden op de homepagina van onze website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.