Foto: www.holtenmedia.no

12-11-2015 – Vanaf morgen zal ook de wereldtop van het wereldkampioenschap rally’s voor het laatst tegen elkaar in actie komen tijdens de WK Rally van Wales, die zich zeker tot één van de verraderlijkste rally’s van de WRC Kalender mag benoemen. We blikken daarom vooruit met een aantal rijders die met bepaalde verwachtingen naar deze wedstrijd kwamen.

Kris Meeke (Citroën DS3 WRC): “Je weet gewoon voorafgaand deze wedstrijd dat het een verraderlijke en zware rally is. We starten ook al erg vroeg, en de weersomstandigheden zijn onvoorspelbaar tijdens dit evenement. De wegen zijn daarbij erg glad en alles maakt dit tot een uitdagende rally, en één van mijn favorieten van het seizoen. Ik ga er alles aan doen om er een mooi resultaat uit te krijgen, want dit is niet alleen een mooi evenement, maar ook nog eens mijn thuisrally!”

Mads Ostberg (Citroën DS3 WRC): “Deze rally is verraderlijk, met modder, spekgladde onverharde wegen, bochten die je gauw verkeerd inschat, snelheid, en ga zo nog maar even door. Kortom, deze rally bevat eigenlijk alles wat een uitdagende rally maar kan bevatten. Maar ik kijk uit naar een mooi weekend!”

Hayden Paddon (Hyundai I20 WRC): “Ik heb weer zin in een mooie rally! Ik denk dat je de Rally van Wales het beste kunt vergelijken met de Rally van Zweden, omdat het sneeuw en de bochten in Zweden heel veel weg hebben van de gladde, modderige wegen en bochten van Wales.”

Jari-Matti Latvala (Volkswagen Polo R WRC): “De Rally van Wales is een geweldig evenement. En ik ben ook vastberaden om hier een podiumpositie te gaan klasseren en misschien zelfs de overwinning. Ik hou erg van de snelle, gladde wegen, en de regen, wat het tot een waar spektakel maakt, maakt de wedstrijd compleet!”

Andreas Mikkelsen (Volkswagen Polo R WRC): “Dit is een prachtige rally, je weet wel wat de omstandigheden zijn: gladde, snelle en modderige wegen. Maar daarbij is het ook een lange weg tot je de finish bereikt… toch kijk ik weer uit naar een mooi evenement, en de fans die in hun regenjassen je aan staan te moedigen, geeft je altijd een heerlijk gevoel! Het is een moeilijke, maar mooie rally en ik ben zeker bereid om wat risico’s te nemen tijdens deze wedstrijd, omdat ik verder niet heel veel meer heb te winnen en verliezen, dus we gaan ervoor!”

Kevin Abbring (Hyundai I20 WRC): “Ik heb Engeland al twee keer eerder gereden, maar toen lag een groot aantal proeven nog in Zuid Wales en de laatste 2 jaar worden die niet meer gebruikt en wordt de centrale service opgezet in Deeside. De Rally van Engeland is eigenlijk de moeder van alle rally’s. De dagen zijn lang en er zijn overdag weinig servicemogelijkheden. De eerste dag start gelijk met de langste proeven. De rally is ieder jaar weer tricky, met veel modder op de paden, regen, mist, soms ook ijzel, en de grip wisselt voortdurend. Kortom, een en al uitdaging. Daar wordt nog een extra dimensie aan toegevoegd, duisternis, want er worden twee proeven in het volledig donker verreden. Dat gebeurt maar zelden in het WRC.”

Het belooft dus weer een spannend duel te worden tussen de grote mannen! Wij zijn er in ieder geval bij om u elke dag met een verslag van de voorgaande dag te voorzien, dus houd de site op de hoogte om o.a. te zien hoe Kevin Abbring deze wedstrijd gaat presteren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.