Dakar 2018: Price kan blessureleed vergeten na dagzege, Walkner consolideert

17-01-2018 – Toby Price heeft na meer dan een jaar van blessures en pech eindelijk weer eens een etappezege gepakt. De Australische Dakar-winnaar van 2016 schreef de koninginnenrit op zijn naam. Klassementsleider Matthias Walkner nam geen risico’s.

De proef over 280 kilometer was tevens het eerste deel van de marathonetappe in Argentinië. Price, dinsdag nog een van de verdwaalde rijders in etappe 10, moest als negentiende vertrekken en kende een goede start. Hij bleef concurrent Kevin Benavides van Honda aan de finish met 1 minuut en 38 seconden voor. Voor Price was het zijn eerste overwinning sinds de bovenbeenbreuk die hij een jaar geleden in de vierde etappe van de Dakar Rally opliep.

Na de zware etappe van gisteren, waar we onder meer klassementsleider Adrien van Beveren zagen wegvallen, stond er de overgebleven deelnemers opnieuw een loodzware etappe te wachten. Voor de nummer twee in het algemeen klassement, Joan Barreda Bort, werd de etappe dan ook te zwaar. De Spanjaard moest opgeven en doordat Stefan Svitko niet meer van start ging, verloor de top tien wederom maar liefst twee rijders.

Antoine Meo werd derde op 6 minuten en 31 seconden achterstand van Price. Ricky Brabec herstelde zich ook enigszins met een vierde plaats. Klassementsleider Matthias Walkner ging als een van de eerste deelnemers van start in de lastige elfde etappe en nam overduidelijk geen risico’s. De Oostenrijker kwam aan de finish op 11 minuten en 1 seconde van Price, maar heeft in het klassement nog altijd 32 minuten voorsprong op Benavides.

Pablo Quintanilla behoorde opnieuw tot een van de verliezers vandaag. Quintanilla kwam vroeg in de proef tot stilstand vanwege technische problemen en verloor daardoor zestien minuten bij het eerstvolgende meetpunt. De Chileense rijder kon zijn tempo in het vervolg niet vinden en verloor aan de finish totaal maar liefst 33 minuten en 56 seconden op Price.

1. Toby Price AUS KTM 04.01.33
2. Kevin Benavides ARG Honda +01.38
3. Antoine Meo FRA KTM +06.31
4. Ricky Brabec USA Honda +07.34
5. Matthias Walkner OOS KTM +11.01
6. Gerard Farres Guell SPA KTM +12.32
7. Johnny Aubert FRA GasGas +19.38
8. Juan Pedrero Garcia SPA Sherco +22.46
9. Oriol Mena SPA Hero +27.00
10. Jose Florimo CHL Honda +27.08

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.