13-04-2018 – De Visual Art Rally belooft zaterdag 14 april een groot spektakel te gaan worden. Met een ruim deelnemersveld van ongeveer 70 equipes en drie gloednieuwe klassementsproeven op het programma, maar er is meer…

Tijdens de 2e editie van de Centraal Nederland Rally, die dit jaar gekenmerkt wordt door nieuw hoofdsponsor ‘Visual Art’, is er voor ieder wat wils. Van oude Opel Manta’s en Audi Quattro’s tot bijvoorbeeld de modernere Ford Fiesta R5’s en een fabrieks- Subaru Impreza 555 vanuit Groot-Brittanië.

Ook het parcours biedt een hoop uitdaging voor de teams. Nadat de deelnemers om 12.10 uur ’s middags over het startpodium zullen rijden, zal rond de klok van half 1 afgetrapt worden met een klassementsproef in Huinerbroek (gemeente Putten), waar de deelnemers gelijk al wat serieuze wegen voor hun kiezen krijgen; voor ritme zoeken is er zowat geen tijd.

Vanuit Huinerbroek zullen de deelnemers richting de kant van Wekerom opgaan, waar opnieuw een snelle rondkoers is uitgezet bij De Valk (gemeente Ede). De laatste en langste klassementsproef van de rally wordt gereden in Meulunteren, om vervolgens terug te keren op het serviceterrein bij het industrieterrein van de Harselaar. Deze lus zal driemaal worden verreden met als afsluiting ’s avonds de huldiging op het finishpodium bij de Elstar Catering.

Een uitdagend parcours, en een ruim deelnemersveld, maar zoals net al werd genoemd heeft deze editie van de Visual Art Rally nóg meer te bieden. Zo zullen er een aantal primeurs aanwezig zijn tijdens deze wedstrijd. Jim van den Heuvel en Jouri Dockx zullen zo de Ford Fiesta Proto de vuurdoop gaan geven tijdens hun thuiswedstrijd. Van de Proto, dat bestaat uit de techniek van een Mitsubishi Lancer Evo X en de body van een Ford Fiesta RS WRC, ging al langer het gerucht dat het in actie zou komen. Maar na goedkeuring van de KNAF kunnen deze plannen daadwerkelijk waarheid worden, en lijkt het een veelbelovend concept voor de toekomst.

Winnaars van de vorige editie, Jasper van den Heuvel en Lisette Bakker, zullen tevens opnieuw van de partij zijn. Zij hebben een Ford Fiesta R5 uit Duitsland weten aan te schaffen, met het doel daar morgen mee in actie te komen. Hoewel er nog kleine onzekerheden of de Fiesta R5 van Jasper morgen ook daadwerkelijk in actie komt, is het in ieder geval zeker dat hij in actie zal komen. “We moeten even kijken of we de auto op tijd klaar kunnen krijgen voor morgen. Lukt dat niet, dan rijd ik gewoon met de Mitsubishi Lancer Evo X”, aldus Jasper, die in de R5-categorie concurrentie zou moeten verwachten van de 72-jarige oud Nederlands Rallykampioen Henk Vossen, ook hij zal met navigator Johan Findhammer in actie komen met een Ford Fiesta R5.

Verder maakt de nieuwe G-klasse zijn opwachting tijdens de Visual Art Rally, met onder meer André de Vries in actie in een brute BMW 125i. Meer BMW-geweld mag er verwacht worden van de nieuwe BMW 130i Challenge, het jongere broertje van de voormalige 325i en 125i Challenge. Met twee 3 liter BMW’s zal daar het geweld losbarsten met Bjorn Scherff en Michael Kamper in actie. “Eindelijk mogen we los, ik kan nu al niet wachten om te beginnen”, vertelde een enthousiaste Kamper voorafgaand de wedstrijd. Deze wedstrijd moet een voorproefje worden op de rest van het seizoen, waarin meerdere deelnemers zich bij de Challenge zouden gaan voegen.

Als vaste waarde zullen ook diverse lokale deelnemers weer aan de start verschijnen. Naast de broertjes Van den Heuvel uit Terschuur hebben we het dan ook over Achtervelder Henk Bakkenes in de Mitsubishi Lancer Evo X, die tijdens zijn thuiswedstrijd wil voorbereiden op de internationale TER-series. Kootwijkerbroeker Eep Borgers zal daarmee zijn snelle Opel Astra Kit Car weer de sporen geven, en hetzelfde geld voor Puttenaren Arno en Hendri van Beek in de feloranje Opel Ascona B. Uit Barneveld komt de equipe Dylan & Johan Teiwes in een Peugeot 206 evenals vader en zoon Nortier met een Opel Astra GSi 16V aan de start. Tot slot zal hoofdsponsor Wilbert van den Burg van Visual Art & Design zelf ook in actie komen in de Short Rally, voor deze gelegenheid met een Nissan 350Z.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.