Dakar 2017 Stage 7

10-01-2017 – Tijdens de zevende etappe, met een ingekorte route van La Paz naar Uyuni, wist Sergey Karyakin het eerste deel van de marathonetappe van deze editie op zijn naam te schrijven. De Rus won uiteindelijk de etappe met een voorsprong van 2 minuten en 59 seconden.

En die achterstand was er voor Axel Dutrie, de nummer twee tijdens deze etappe. De Fransman was echter op zijn beurt wel sneller dan oud Dakar-winnaar Ignacio Casale op de Yamaha, die op 9 minuten en 34 seconden achterstand als derde eindigde. Nelson Sanabria leek op weg te gaan naar een vierde positie, maar nadat hij een tijdstraf van 5 minuten ontving, viel hij terug naar de vijfde plek achter Simon Vitse. In het algemene klassement neemt Karyakin met zijn etappezege dan ook de leiding over in het klassement. Vitse valt tijdens zijn Dakar-debuut op ruim 5 minuten achterstand terug tweede plek, gevolgd door Dutrie, die zijn derde positie behoudt. De top 5 wordt volgemaakt door Casale en Daniel Mazucco. Gustavo Gallego, die tijdens de vijfde etappe nog een tweede tijd klokte, moest de wedstrijd tijdens deze zevende etappe staken.

De Nederlanders kende nogal een gemengde dag. Kees Koolen, de etappewinnaar tijdens de vijfde etappe, kende een slechte zevende etappe en verloor ruim 1 uur en 16 minuten op de etappewinnaar van gisteren. Met deze slechts 16e tijd valt Koolen in het klassement tevens twee posities terug in het klassement naar een achtste plaats. Bas Nijen Twilhaar daarentegen kende zijn beste etappe tot nog toe, en reed zijn Can-Am naar een keurige tiende positie, waarmee Twilhaar stijgt naar een achtiende positie in het algemene klassement.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.