Afbeeldingsresultaat voor kees koolen dakar 2017

02-01-2017 – Ook bij de Quads ging de eerste etappe vandaag van start. In totaal gingen 37 deelnemers bij de Quads van start tijdens deze eerste korte etappe. Alle ogen zijn deze editie echter gericht op de Yamaha’s van oud-winnaars Ignacio Casale en de 50-jarige Rafal Sonik.

Maar die laatste favoriet liet het al van zich afweten tijdens de eerste etappe. Sonik kende namelijk een zeer matige eerste etappe en verloor ruim vijf minuten, waardoor de Poolse coureur nu vanaf een 25e positie al tegen een aardige achterstand aankijkt. Merkgenoot Ignacio Casale deed betere zaken, maar ook hij begon tijdens de eerste dag rustig aan en dat leverde hem een tiende klassering op. Een derde oud-winnaar die na jaren van afwezigheid zijn rentree maakt bij de Quads is Josef Machacek. De winnaar van de 2009-editie begon als negende vlak achter de grootste verrassing van vandaag. Dat was namelijk het resultaat wat onze Nederlander Kees Koolen wist neer te zetten. Koolen begon al sterk als zesde maar zou uiteindelijk iets terugvallen naar een alsnog keurige achtste positie op zijn zelfgebouwde Quad. Teamgenoot Bas Nijen Twilhaar kwam als 23e over de streep.

Sergey Karyakin zal ook een gevaarlijke outsider voor een topklassering zijn tijdens deze editie, en hij begon dan ook goed tijdens de eerste etappe door een zevende tijd te klokken op ruim twee minuten van de etappewinnaar. Lucas Innocente greep net mis naar een top 5-klassering, en finishte vlak achter Dutrie op een zesde positie. Ook de nummers twee, drie en vier verloren allemaal ruim een minuut op de etappewinnaar, en die winst was bestemd voor een overtuigende Marcelo Medeiros. De Braziliaan crashte tijdens de vorige editie nog en moest vervolgens opgeven, maar bewees vandaag mee te willen doen in de strijd vooraan met een keurige tijd van 32 minuten en 53 seconden. Jeremias Gonzalez finishte als tweede op net iets meer dan een minuut, nog voor Nelson Sanabria Galeano en Pablo Copetti op hun Yamaha’s. Het belooft dus ook een spannende strijd te gaan worden bij de Quads.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.