Afbeeldingsresultaat voor sergey karyakin dakar 2017

14-01-2017 – De Rus Sergey Karyakin is er wederom in geslaagd fastest way to lose weight. Tijdens de voorlaatste etappe van de Dakar Rally 2017 klokte de Yamaha-coureur de snelste tijd en daarmee greep hij zijn tweede etappezege op rij. Tijdens deze etappe zou het in het algemene klassement tevens spannend moeten gaan worden tussen hem en ex-Dakar winnaar Ignacio Casale, die de strijd om de eindzege uit moesten gaan maken.

Met een voorsprong van 20 minuten en 41 seconden was Karyakin zijn achtervolger Daniel Domaszewski uiteindelijk de baas. Echter zou de Argentijn met een straftijd van 22 minuten nog terugvallen naar een vierde positie achter Nelson Sanabria Galeano. De Pool, Rafal Sonik, kwam in eerste instantie drie minuten en acht seconden na Domaszewski op een derde positie over de finish, maar door het terugvallen van de Argentijn schoof ook Sonik een plek door naar de tweede positie. Kees Koolen op zijn Barren Racer kwam binnen op de voorlopig zesde plaats op 39 minuten en 39 seconden na Karyakin. Uiteindelijk gingen er nog twee rijders onderdoor en werd zijn beloning de achtste plek, wat alsnog een keurige prestatie was voor de Nederlandse trots bij de Quads.

De grote favoriet tijdens deze etappe, Axel Dutrie, kende een onfortuinlijke race. Na een verschrikkelijke dag in de tiende etappe, waar hij drie uur verloor, zat het geluk ook nu niet achterop zijn Yamaha. Na 80 kilometer verloor hij een wiel en was hij vervolgens veel tijd kwijt met de reparatie. In het eerste gedeelte was de achterstand al één uur en tien minuten achter de leider in de wedstrijd Karyakin. Ook Casale, die de achtste etappe nog op zijn naam wist te schrijven, verloor bij het passeren van de vierde Waypoint ruim 25 minuten op Karyakin. Hiermee lijkt de strijd vooraan beslist te zijn met nog 1 etappe te gaan en lijken de kansen voor Casale verspeeld.

In het algemeen klassement staat Karyakin fier bovenaan. Casale is zo goed als kansloos om de één uur zestien minuten en 24 seconden in te lopen in de laatste etappe. Kees Koolen staat vooralsnog op een negende plaats en lijkt binnen de top tien te blijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.