Afbeeldingsresultaat voor walter nosiglia dakar 2017

06-01-2017 – Een grote kermis, zo mag de vierde etappe van Dakar 2017 bij de Quads toch wel mogen worden omschreven. Nadat we tijdens de derde etappe al afscheid moesten nemen van Marcelo Medeiros, is de wedstrijd echt losgebarsten en ging Gaston Gonz├ílez verrassend aan de leiding. Maar ook hij zou tijdens een opnieuw zware etappe niet lang van zijn leiding mogen genieten.

Al tijdens het begin van de etappe ging het namelijk compleet mis voor de Argentijn, toen hij van zijn Yamaha afviel en daardoor met een gebroken enkel en sleutelbeen werd afgevoerd, en dus uit de wedstrijd ligt. De rest van de Quadcoureurs hadden het vooral heel zwaar in de duinen, waar ze moeite hadden met het vinden van de waypoints. De late starters waren in het voordeel, aangezien zij door het juiste spoor te volgen er veel minder lang over deden om deze te kunnen vinden. Het waren Walter Nosiglia, Sergey Karyakin en Nederlander Kees Koolen die dan ook het meest wisten te profiteren tijdens deze etappe. Nosiglia was degene die in eerste instantie aan kop ging.

Die leiding hoefde de Honda-coureur vervolgens dan ook niet meer af te staan. Met een kanontijd verwees hij Karyakin terug naar een tweede positie, op 11 minuten en 28 seconden achterstand. Daarentegen pakt de Rus op zijn beurt wel de leiding over in het algemene klassement, Daniel Domaszewski eindigde keurig als derde op ruim negentien minuten achterstand. Kees Koolen maakte zijn slechte derde etappe dubbel en dwars goed tijdens de vierde dag. Koolen kwam uiteindelijk als vierde over de streep, maar zou achteraf nog wel een straftijd van 2 minuten ontvangen. Dit zou de vierde positie daarentegen niet in gevaar brengen voor hem.

De grote verliezer tijdens de vierde etappe was toch wel Pablo Copetti. De Argentijn stond op een keurige derde positie na de derde etappe, maar zou ruim anderhalf uur verliezen en daarmee al zijn kansen op een mooie eindklassering vergooien. In dat algemene klassement was het zoals gezegd Karyakin die zich als nieuwe leider in het klassement mag kronen. Hij heeft een kleine voorsprong van 28 seconden op Ignacio Casale, terwijl debutant Simon Vitse verrassend de derde positie op zich neemt. In het algemene klassement was Koolen helaas al kansloos na de derde dag, gezien zijn veertiende positie en zijn achterstand, en hij zal dan ook nog puur voor de dagprijsjes gaan. Teamgenoot Bas Nijen Twilhaar zit ook nog altijd in de race, voorlopig op een 24e positie algemeen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.