Afbeeldingsresultaat voor ignacio casale dakar 2017

11-01-2017 – Tijdens de achtste etappe is Ignacio Casale, winnaar van de 2014-editie van de Dakar Rally, erin geslaagd de etappezege op zijn naam te schrijven. De Chileen kruipt daarmee dichterbij de top van het klassement, waar enkele coureurs zich toch lieten verrassen.

Het was de eerste etappezege van deze editie voor de Chileen die in 2014 de Dakar won. Klassementsleider Sergey Karyakin eindigde op 5 minuten en 39 seconden achterstand als tweede, terwijl de Rus ruim vijftien minuten stilstond met een kapotte vontversterker, maar behoudt desondanks de leiding in het algemene klassement. Axel Dutrie stijgt in dat algemene klassement naar een tweede plaats, nog voor Casale, ondanks het feit dat hij vandaag 7 minuten en 16 seconden op de etappewinnaar moest toegeven. Ook Kees Koolen deed het voor de Nederlandse eer uitstekend en kon zich goed mengen in de strijd vooraan. Uiteindelijk zou Koolen de etappe dan ook keurig afsluiten als vierde op 10 minuten en 58 seconden achterstand.

In dit rijtje missen we de naam van Simon Vitse, de Dakar-debutant die tot nog toe de tweede positie in het klassement bezette. De Fransman kwam net als Karyakin tot stilstand met mechanische problemen, waardoor de tijd begon te tikken voor Vitse. Uiteindelijk bleek het probleem te groot om op tijd te worden opgelost, en dat leed ertoe dat Vitse de handdoek in de ring moest gooien. Ook Gustavo Gallego zou zijn Waterloo vinden tijdens deze achtste etappe, nadat ook hij met mechanische problemen kampte. In het algemene klassement houdt Karyakin zoals gezegd de koppositie. Nederlanders Kees Koolen en Bas Nijen Twilhaar stijgen beiden in het klassement naar een keurige 6e en 16e positie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.