Afbeeldingsresultaat voor sergey karyakin dakar 2017

13-01-2017 – Sergey Karyakin doet wederom goede zaken tijdens deze editie van de Dakar Rally. De Russische coureur greep namelijk de etappezege tijdens de tiende etappe van de rally, en vestevigt daarmee zijn leiding in het algemene klassement.

In de proef nam Karyakin vanaf het tweede waypoint de leiding in de race over van Ignacio Casale en bouwde geslaagd aan een voorsprong. Bij de finish moest de Chileen 10 minuten en 46 seconden toegeven op zijn Russische concurrent. In het algemeen klassement is het verschil tussen beiden 21 minuten en 5 seconden, in het voordeel van Karyakin. De derde tijd was er voor de Argentijn Santiago Hansen, terwijl Pablo Copetti en Rafal Sonik ineens kwamen opduiken op een vierde en vijfde positie.

Problemen waren er voor Axel Dutrie. De nummer twee van het algemeen klassement bij verloor ruim bijna drie uur op de etappewinnaar en valt daarmee terug naar een kansloze derde plaats, waardoor de strijd vooraan uitgevochten zal gaan worden tussen Karyakin en Casale. Ook Kees Koolen kende een slechte dag. Hij verloor tussen WP1 en WP2 meer dan twee uur vanwege een kapotte ketting. Hij reed vervolgens samen met waterdrager Bastiaan Nijen Twilhaar naar de finish.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.